Η συστηματική δουλειά αποδίδει αποτελέσματα

alysopriono

Οι δασοφύλακες της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου, το τελευταίο χρονικό διάστημα, αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τις πληροφορίες που δέχονται καθώς και την εμπειρία που έχουν αποκτήσει προκειμένου να περιορίσουν την διάπραξη δασικών παραβάσεων και κατ’ επέκταση να προστατεύσουν τον φυσικό πλούτο της περιοχής.

Στην προσπάθεια τους αυτή συνεργάζονται άψογα με τους ιδιωτικούς φύλακες θήρας των τοπικών Κυνηγετικών Οργανώσεων και έχουν την αμέριστη βοήθεια τους.

Όταν γίνεται συστηματική δουλειά με σχέδιο και συγκεκριμένη στόχευση τα αποτελέσματα φαίνονται. Έτσι, τις τελευταίες μέρες, οι δασοφύλακες του Δασονομείου Ρόδου σε συνεργασία με τους ιδιωτικούς φύλακες θήρας του Κ.Σ. Ρόδου  επιλήφθηκαν επιτυχώς τις εξής υποθέσεις.

Παράνομη θήρα

Το Σάββατο 18.1.2014 και κατά τις απογευματινές ώρες, στην Δ.Ε. Αρχαγγέλου, εντοπίστηκε και με συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθη 43χρονος κάτοικος Αρχαγγέλου διότι κυνηγούσε χωρίς να έχει εκδώσει άδεια θήρας για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο. Το όπλο,  μια καραμπίνα, κατασχέθηκε και σχηματίστηκε δικογραφία.

Παράνομη αιχμαλωσία ωδικών πτηνών και κατοχή ξόβεργων 

Την Πέμπτη 16.1.2014 τις πρωινές ώρες, κατά την διάρκεια έρευνας σε κατάστημα pet shop στην πόλη της Ρόδου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 ξόβεργες, 4 καρδερίνες (Carduelis carduelis) και 7 καλόγεροι (Parus major). Σχηματίστηκε δικογραφία κατά του ιδιοκτήτη του καταστήματος για παράνομη κατοχή ιξών καθώς και για παράνομη αιχμαλωσία και εμπορία πτηνών.

Την Δευτέρα 20.1.2014, στην περιοχή «Καναμάτ» της Ρόδου, εντοπίστηκε και συνελήφθη κάτοικος Ρόδου και υπήκοος Αλβανίας γιατί χρησιμοποιώντας ζωντανό κράχτη και ξόβεργες προσπαθούσε να αιχμαλωτίσει ωδικά πτηνά. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 35 ξόβεργες, 1 κλουβί με μια καρδερίνα καθώς κι ένα μαχαίρι. Σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή και χρήση ιξών και παράνομη αιχμαλωσία άγριων πτηνών.

Παράνομη κατοχή δηλητηριώδους ουσίας 

Την Τετάρτη 22.1.2014 και σε έλεγχο που έγινε στην περιοχή της Δ.Κ. Καλάθου, εντοπίστηκε 55χρονος, να κατέχει σκεύασμα γεωργικού φαρμάκου  Lannate 90 επιμελώς κρυμμένο στη θήκη της πόρτας του οχήματος. Η κυκλοφορία του συγκεκριμένου σκευάσματος, που περιέχει την δραστική ουσία methomyl, έχει απαγορευτεί από το Μάρτιο του 2009. Η συσκευασία έφερε οδηγίες χρήσης κ.λπ. στα τούρκικα, ήταν ανοιγμένη και ο  συλληφθείς, σε ερώτηση που του έγινε, απάντησε ότι ην χρησιμοποήσε μέρος του περιεχομένου για την παρασκευή  δηλητηριασμένων δολωμάτων τα οποία και τοποθέτησε γύρω από την κτηνοτροφική εγκατάσταση που έχει.

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται παράνομη κυκλοφορία σκευασμάτων Lanante 90, προερχόμενα απο την γειτονική χώρα, στο νησί της Ρόδου.

lannate

Παράνομη υλοτομία και μεταφορά καυσόξυλων 

Την Τετάρτη 22.1.2014 εντοπίστηκε και συνελήφθη 33χρονος  διότι σε έλεγχο που έγινε στο όχημα του (φορτηγάκι κλειστού τύπου) βρέθηκαν δύο (2) χωρικά καυσόξυλα πεύκης που υλοτομήθηκαν παράνομα καθώς και ένα αλυσοπρίονο. Όλα τα ανωτέρω κατασχέθηκαν μαζί με το δίπλωμα οδήγησης και την άδεια του οχήματος και σχηματίστηκε δικογραφία.

© dasarxeio.comΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: