ΣΥΡΙΖΑ: Οι δασικές υπηρεσίες μετατρέπονται σε γραφεία εξυπηρέτησης επενδυτών

dasiki

Την αντίθεσή της στην προωθούμενη από την κυβέρνηση αναδιοργάνωση των περιφερειακών δασικών υπηρεσιών εκφράζει η αρμόδια επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι δασικές υπηρεσίες βρίσκονται γι’ άλλη μια φορά στο στόχαστρο μνημονιακών πολιτικών που – με πρόσχημα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τις διαρθρωτικές αλλαγές – επιδιώκουν να αποδιοργανώσουν πλήρως μια εξαιρετικά σημαντική υπηρεσία, η οποία είναι εμπόδιο στα σχέδια παραχώρησης δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες», υποστηρίζει η Κουμουνδούρου.

Κατηγορεί συγκεκριμένα την κυβέρνηση για μετατροπή των δασικών υπηρεσιών σε γραφεία εξυπηρέτησης επενδυτών.

«Οι στόχοι αυτοί της μνημονιακής κυβέρνησης και του κατ’ ευφημισμόν ΥΠΕΚΑ εξυπηρετούνται με την κατάργηση ουσιαστικά των αρμόδιων υπηρεσιών αφού πρώτα φρόντισαν να τις αποδυναμώσουν και να τις διασύρουν», τονίζει.

«Το Φυσικό Περιβάλλον είναι κοινή κληρονομιά και συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Δεν πωλείται. Η πολιτεία υποχρεούται από το Σύνταγμα να το προστατεύει και να το διαχειρίζεται μέσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες που δεν μπορεί να τις κουρελιάζει μια κυβέρνηση χωρίς κοινωνική νομιμοποίηση», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: