Ερωτήσεις βουλευτών Έβρου για την Δασική Υπηρεσία

vouli

Α. Δερμεντζόπουλος: Να μην καταργηθεί το Δασαρχείο Διδυμοτείχου

Τις παραμέτρους που καθιστούν απαραίτητη τη συνέχιση της λειτουργίας του Δασαρχείου Διδυμοτείχου παραθέτει σε ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, με αφορμή την πρόταση του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης να καταργηθούν τα 80 Δασαρχεία της χώρας και να συγχωνευτούν με τις Διευθύνσεις Δασών που εδρεύουν στις πρωτεύουσες της κάθε περιφερειακής ενότητας.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος επισημαίνει ότι το Δασαρχείο Διδυμοτείχου στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο, έχει την ευθύνη για 2.020.000 στρέμματα, δηλαδή το μισό της έκτασης του νομού Έβρου και εξυπηρετεί τα αιτήματα πολιτών από 87 τοπικές και δημοτικές κοινότητες, διεκπεραιώνοντας ετησίως χιλιάδες υποθέσεις. «Ο νομός Έβρου είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος σε όλη την επικράτεια, με την πρωτεύουσά του στο νότιο άκρο, και η κατάργηση του Δασαρχείου Διδυμοτείχου υπονομεύει επικίνδυνα τον δασικό πλούτο του βορείου Έβρου», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής και ερωτά τους συναρμόδιους υπουργούς «σε τι ενέργειες προτίθενται να προχωρήσουν ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Δασικής Υπηρεσίας, τουλάχιστον στο νομό Έβρου».

Πηγή: www.ertopen.com/

Παρόμοια ερώτηση κατέθεσε και ο βουλευτής Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνος Ουζουνίδης, στον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Μανιάτη και στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη.

 

 

 ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: