Δασικοί υπάλληλοι πλέον οι διοικητικοί, οι οδηγοί και οι γεωπόνοι της Δασικής Υπηρεσίας

logo dasarxeio

Με την παρ. 3 του άρθρου 51 του νομοσχεδίου με τις ρυθμίσεις της δασικής νομοθεσίας, η ψήφιση του οποίου ολοκληρώθηκε χθες (5-8-2014), οι υπάλληλοι των κλάδων:

 • ΠΕ Διοικητικών και ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας – Δασοπονίας (Γεωπονίας), που µετατάχθηκαν στις Αποκεντρωµένες Διοικήσεις ή στην Ειδική Γραµµατεία Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής από την Ελληνική Αγροφυλακή κατ’ εφαρµογή του άρθρου 21 του ν. 3938/2011 (Α΄ 61), και
 • ΔΕ Τεχνικών – Οδηγών και ΔΕ Οδηγών που υπηρετούν στη δασική υπηρεσία,

προστίθενται στις κατηγορίες και κλάδους των υπαλλήλων που νοούνται ως δασικοί υπάλληλοι της παρ. 1 του άρθρου 39 του ν. 1845/1989 (Α΄102) όπως συμπληρώθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 3208/2003.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ 2/27837/0022/30-4-2012 (ΑΔΑ: Β49ΣΝ-ΒΝΞ) «Καθορισμός δικαιούχων και προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος της παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 4024/2011» (ΦΕΚ 1398/Β/2012), δικαιούχοι του επιδόματος ειδικών συνθηκών είναι οι μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δασικοί υπάλληλοι του άρθρου 38 παρ.1 και 12 εδ. β΄ του Ν. 1845/1989, όπως αυτό συμπληρώθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 3208/2003 και της παρ. 10 του άρθρου 55 του ν. 4030/2011 και ισχύει, που υπηρετούν στις δασικές υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Χώρας.

Το ύψος του επιδόματος ανέρχεται σε εκατόν πέντε ευρώ (105) μηνιαίως. Για την καταβολή του επιδόματος στους δικαιούχους υπαλλήλους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενασχόληση τους με τη δασοπροστασία της Χώρας, όπως αυτή καθορίζεται από τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 36 του ν.1845/1989, όπως συμπληρώθηκε και ισχύει, εξαιρουμένων όσων απασχολούνται με διοικητικής φύσεως καθήκοντα.ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Νομοθεσία

Tags: ,

6 replies

 1. Σιγά βρε παιδιά τόση χολή για τους πρώην Αγροφύλακες; Τόσο μορφωμένοι νομίζετε ότι είστε; επειδή κάποιος πρέπει να σας τα πει, να κάνετε τον σταυρό σας που ήρθαμε εμείς και ενώθηκαν οι δύο υπηρεσίες γιατί την είχατε άσχημα, πηγαίνατε για φούντο. Σας πληροφορώ λοιπόν ότι το μορφωτικό επίπεδο μας είναι πολύ καλύτερο από πολλούς παλιούς Δασικούς, ψάξτε το λίγο και θα το διαπιστώσετε.
  Επίσης χάρις το αγροτικό αντικείμενο πολλά Δασαρχεία ανέβηκαν κατηγορία ψάξτε το και αυτό. Και ένα τελευταίο μακάρι να δουλεύατε στην υπηρεσία όπως δουλεύουμε εμείς. Θα επανέλθω αν χρειαστεί.!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Γιατί ο νόμος δεν καλύπτει- συμπεριλαμβάνει και την περίπτωση υπαλλήλων που από δασοφύλακες ή δασοπόνοι έγιναν διοικητικοί ΠΕ. Το περίεργο είναι πως εφόσον είναι διοικητικοί τόσα χρόνια πως ασχολούνται με την δασοπροστασία άραγε από εδώ και πέρα εφόσον όλη η ιστορία έγινε για το επίδομα των 105 ευρώ τι ακριβώς υπηρεσία θα ασκουν οι ανωτέρω διοικητικοί:.Επίσης μετά την ονομασία ως δασικών αυτών των υπαλλήλων τα προβλήματα της δασικής υπηρεσίας οδεύουν προς λύση! αν κρίνουμε και από το πόρισμα της Επιτροπής δεν αλλάζει τίποτα προς το καλύτερο

  • Υπάρχουν δασαρχεία χωρίς οδηγούς και επαρκές δασικό προσωπικό (όπως το αντιλαμβάνονται οι εισηγητές του νομοσχεδίου) όπου διοικητικοί και άλλοι κλάδοι οδηγούν τα ΚΥ αυτοκίνητα ( με αποφάσεις των Γ.Γ.Αποκεντρωμένων διοικήσεων) συμμετέχουν στα συνεργεία Δασοπροστασίας, στα νυχτερινά περίπολα , στα συνεργεία προσημάνσεων και παραλαβών ξυλείας στα Δημόσια δάση, έχουν την ευθύνη για τους Καν. 2080/92 και 1257/99 της Ε.Ε. που αφορούν τη δάσωση γεωργικών γαιών και αυτούς τους εξαιρούν από τη χορήγηση του επιδόματος των δασικών υπαλλήλων. Βέβαια αυτοί δεν προσλήφθηκαν ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ( βλέπε αγροφύλακες) ούτε έχουν τα τηλέφωνα των βουλευτάδων και των υπουργών . Κατά τα άλλα να είναι καλά οι Υπουργοί μας να μας θυμίζουν με τα νομοσχέδιά τους πόσο πολύ ενδιαφέρονται για τη δημόσια διοίκηση.

 3. Ελεος πια !!!! Οι διοικητικοί υπάλληλοι που υπηρετούσαν πριν το 2011 και προσφέρουν στις δασικές υπηρεσίες και στη δασοπροστασία εν γένει, οδηγώντας και τα κρατικά αυτοκίνητα για να καλύψουν τις ανάγκες της υπηρεσίας, πάλι απ’ έξω; Τόσο δύσκολο είναι πια αυτή η δασική υπηρεσία να αγκαλιάσει όλους τους υπαλλήλους της και να ονομάσει δασικούς όλους όσους υπηρετούν στη δασική υπηρεσία; Τι κερδίζει με το να αφήνει καμια 100στή ανθρώπους εκτός της ρύθμισης , πραγματικά δεν το καταλαβαίνω..

  Αναστάσιος Καραφέρης
  Διοικητικός Υπάλληλος Δασαρχείου Κόνιτσας

  • Μόνο έλεος!!!!Χρειάστηκα 20 χρόνια για να μεταταχθώ από ΔΕ λόγω κατοχής πτυχίου σε ΤΕ Διοικ. Λογ. και στην κατάταξη με το νέο μισθολόγιο το 2011 μου φάγανε και εφτά χρόνια, και έρχονται τώρα και κάνουν τα”επιλεκτικά παιδιά” του………….: 1.Τους ΠΕ διοικητικούς της Αγροφυλακής δασικούς (γιατί μόνο από την Αγροφυλακή?)και
   2.τους ΥΕ της Αγροφυλακής ΔΕ με 4-5 χρόνια υπηρεσία. Που είναι η ισονομία, η ισότητα κ.λ.π..
   Συνάδελφε Καραφέρη, δεν είσαι παιδί προφανώς κανενός………….και είμαι διατιθεμένη να κάνω -και όποιο άλλο “απόπαιδο” επιθυμεί ας βοηθήσει- για να κάνουμε τουλάχιστον το θέμα μας γνωστό.

   • Αγαπητή Ευγενία, δεν είναι μόνο ότι κάνει τους ΥΕ μετά 4-5 χρόνια ΔΕ. Εσύ περίμενες 20 χρόνια ΕΧΟΝΤΑΣ πτυχίο ΤΕ. Αυτούς τους κάνει ΔΕ παράνομα χωρίς να έχουν τα τυπικά προσόντα (δηλαδή απολυτήριο Λυκείου), έχουν σχεδόν όλοι απολυτήριο Γυμνασίου. Φυσικά μάλλον έχουν άλλα κρυφά προσόντα. Ελλάδα 2014, η αξιοκρατία του Μητσοτάκη που υπογράφει τον νόμο !!!!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: