Πράξεις χαρακτηρισμού σε 10 ημέρες

tanea

Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», το υπουργείο Περιβάλλοντος καθιερώνει διαδικασίες-εξπρές για τον χαρακτηρισμό μιας έκτασης ως δασικής ή μη. Στόχος είναι να υπάρχει διαφάνεια για όλες τις πράξεις με τις οποίες τα δασαρχεία αποφαίνονται αν μια έκταση χαρακτηρίζεται δασική ή όχι.

Με τον νέο νόμο για τα δάση που τίθεται σε πλήρη εφαρμογή καθιερώνονται διαδικασίες – εξπρές για την επίδοση της πράξης χαρακτηρισμού στον ενδιαφερόμενο. Το χρονικό όριο που καθορίζεται είναι 10 ημέρες και σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να αναρτάται η απόφαση του δασάρχη και στον δικτυακό τόπο του υπουργείου.

Σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, αναφέρει το ρεπορτάζ, εκδίδονται γύρω στις 20.000 πράξεις χαρακτηρισμού τον χρόνο. Όπως λένε οι δασικοί υπάλληλοι, στην Αττική για να βγει μια πράξη χαρακτηρισμού απαιτείται πάνω από ένας χρόνος. Αν υπάρχουν αντιρρήσεις και η υπόθεση πάει στα δικαστήρια μπορεί να χρειαστεί και μία δεκαετία για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Για τον λόγο αυτό, για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, θα αρχίσουν να δημοσιεύονται στη διαδικτυακή πύλη του ΥΠΕΚΑ όλες οι πράξεις χαρακτηρισμού μαζί με τα τοπογραφικά διαγράμματα και τυχών άλλες αποφάσεις ανώτερων οργάνων προκειμένου να γνωρίζουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι τον χαρακτήρα μιας έκτασης.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Σημείωση από dasarxeio.com: Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ υπάρχει ο τίτλος  «Αποχαρακτηρισμοί δασών σε 10 ημέρες». Στον πρόσφατο νόμο 4280/2014 υπάρχει αναφορά για δέκα (10) ημέρες που αφορά όμως το χρονικό διάστημα επίδοσης της πράξης χαρακτηρισμού μετά την έκδοσή της.

Άρθρο 34 
Διαδικασία χαρακτηρισμού
Το άρθρο 14 του ν. 998/1979, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
«3. Η πράξη αυτή επιδίδεται στον υποβάλλοντα τη σχετική αίτηση ιδιώτη ή νομικό πρόσωπο ή δημόσια υπηρεσία εντός δέκα (10) ημερών από την έκδοσή της με υπάλληλο της δασικής αρχής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 επ. του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας και κοινοποιείται εντός της ίδιας προθεσμίας…»

plaisio xaraktirismwn

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αναδημοσιεύσεις έχουν σαν στόχο την ενημέρωση για τα τρέχοντα δασικά και περιβαλλοντικά θέματα και δημοσιοποιούνται με σκοπό να προκαλέσουν τον διάλογο και να εκφρασθούν οι απόψεις όλων, είτε αυτές είναι θετικές είτε αρνητικές, σε σχέση με τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται ότι οι αναρτήσεις απηχούν τις προσωπικές απόψεις των διαχειριστών της σελίδας.ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: