ΣΤΕ: Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο το ζήτημα προστασίας του Υμηττού

Το ΣτΕ στέλνει στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων το ζήτημα προστασίας του Υμηττού. Θα αποφασίσει αν οι ρυθμίσεις του προεδρικού διατάγματος βλάπτουν το περιβάλλον.

(www.glyfadaweb.gr)

(www.glyfadaweb.gr)

Το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων θα λύσει το ζήτημα προστασίας του Υμηττού, αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας με τέσσερα προδικαστικά ερωτήματα ζητά να κριθεί αν οι ρυθμίσεις χρήσεων γης που προβλέπονται σε σχετικό προεδρικό διάταγμαβλάπτουν το φυσικό και οικιστικό περιβάλλον, καθώς και τη γεωργική δραστηριότητα και αν έπρεπε πριν από αυτό να εχει προηγηθεί στρατηγική μελέτη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά του Προεδρικού Διατάγματος που εκδόθηκε το 2011 για τον “Καθορισμό Μέτρων προστασίας της Περιοχής του Όρους Υμηττού και των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδί-Ιλισίων” έχουν προσφύγει διάφοροι Δήμοι (Κρωπίας, Παιανίας-Γλυκών Νερών, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Παπάγου, Βούλας, Βουλιαγμένης κ.λπ.).

Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε διάφορους από τους λόγους ακυρότητας κρίνοντας νόμιμες διάφορες από τις ρυθμίσεις του Π. Δ. οι οποίες σε γενικές γραμμές καθιστούν αυστηρότερο το νομοθετικό πλαίσιο και εισάγουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.ΚατηγορίεςΔόμηση - Αυθαίρετα

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: