Από Δασικό Συνεταιρισμό οι παράνομες υλοτομίες στην Αμφιλοχία

Από Δασικό Συνεταιρισμό οι παράνομες υλοτομίες στην Αμφιλοχία

YLOTOMIES_KAYSOXYLA

Την ποσότητα των 180 τόνων ξυλείας που προοριζόταν για παράνομο εμπόριο εντόπισε το Δασαρχείο Αμφιλοχίας στο Θύαμο Βάλτου.

Οι άνδρες του Δασαρχείου Αμφιλοχίας που από καιρό περιπολούσαν την περιοχή, αξιοποιώντας πολύτιμη πληροφορία, κατάφεραν χθες το απόγευμα σε συντονισμό με τη Διεύθυνση Δασών Αιτωλοακαρνανίας, να εξαρθρώσουν κύκλωμα λαθροϋλοτόμων που δρούσε στην περιοχή. Συγκεκριμένα βρέθηκαν στη θέση Παλαιογέφυρο 180 τόνοι ξυλείας (Δρυς, Αριές, Δέντρα, Πουρνάρια) τα οποία οι δράστες είχαν ανοίξει μεγάλους τάφρους και τα είχαν σκεπάσει με κλαδιά ώστε να μην μπορούν να γίνουν αντιληπτά.

Σύμφωνα με την εφημερίδας «Μαΐστρος», τα ξύλα, βρέθηκαν σε χώρο εκμετάλλευσης Συνεταιρισμού, ο οποίος ενώ είχε ολοκληρώσει τον κύκλο εργασιών του στην περιοχή συνέχισε παράνομα την υλοτόμηση του δάσους.

Η ξυλεία κατασχέθηκε και η δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρους του εν λόγω Συνεταιρισμού. Να σημειωθεί πως το πρόβλημα της λαθροϋλοτομίας στην περιοχή είναι πολύ μεγάλο και δύσκολα αντιμετωπίσιμο καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη δασοφυλάκων.

Πηγή: e-maistros.grΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα, Υλοτομίες

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: