Έγκλημα χωρίς τιμωρία 

platoni

Έγκλημα χωρίς τιμωρία η εκτέλεση των ελαφιών στη Ρόδο

του Μιχάλη Μαστή | ΡΟΔΙΑΚΗ

Η υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του αρσενικού ελαφιού στο νησί της Ρόδου πριν από μερικές μέρες, την οποία αποκάλυψε η «Ροδιακή» έχει προκαλέσει, οργή και προβληματισμό στην τοπική μας κοινωνία.

Για το γεγονός ότι για μια ακόμα φορά, υπηρεσίες και φορείς που θα έπρεπε να είχαν κινητοποιηθεί από μόνοι τους για να ευαισθητοποιηθεί αφενός η κοινή γνώμη και αφετέρου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των παράνομων λαθροθήρων,  δεν έδωσαν την δέουσα σημασία.

Η υπόθεση του τραυματισμού του μικρού αρσενικού ελαφιού, που παρά τις ενέργειες που έγιναν εκ των υστέρων από την Θηροφυλακή, τον Κυνηγετικό Σύλλογο, το Δασαρχείο και την αρμόδια κτηνίατρο που βοήθησε εθελοντικά, δεν κατάφερε τελικά να κρατηθεί στη ζωή, προκαλεί εκ των πραγμάτων πολλαπλά ερωτηματικά.

Ερωτηματικά και απορίες για τις οποίες μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξει και εισαγγελική έρευνα μέσα στις επόμενες μέρες, προκύπτουν για μια σειρά διαδοχικά γεγονότα αναφορικά με την υπόθεση αυτή.

Για το πώς δηλαδή οι αδίστακτοι αυτοί λαθροθήρες που πάτησαν την σκανδάλη, μπόρεσαν να κινηθούν με τέτοια ευκολία, ανοίγοντας πυρ με κυνηγετικά όπλα στην περιοχή της Νότιας Ρόδου που βρέθηκε τραυματισμένο το ελαφάκι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών του δασαρχείου της περιοχής μας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο αδίστακτος λαθροθήρας, όπλισε το κυνηγετικό όπλο με 9βολα και σημάδεψε πατώντας τη σκανδάλη για να σκοτώσει το ελαφάκι.

12vola

Πωλούνται στη Ρόδο σφαίρες για αγριογούρουνα;

Η έρευνα της «Ροδιακής» που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, φανερώνει πάντως ότι οι σφαίρες με τις οποίες πυροβολήθηκε το ελάφι και εξαιτίας αυτού υπέκυψε λίγες μέρες αργότερα ήταν τέτοιες που χρησιμοποιούνται για το κυνήγι μεγάλων και άγριων ζώων.

Όπως σε όλη την επικράτεια, έτσι και στο νησί της Ρόδου επιτρέπεται νόμιμα η πώληση αυτού του τύπου κυνηγετικών φυσιγγίων. Άραγε, στο νησί μας τι είδους μεγάλα θηράματα υπάρχουν και γιατί θα πρέπει να πωλούνται;

Έγιναν έρευνες στα καταστήματα που πωλούν τέτοια φυσίγγια για να συγκεντρωθούν πληροφορίες,  που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη ή των δραστών;

Πάρθηκαν δείγματα από τα φυσίγγια που είχε στο σώμα του το άτυχο ζώο για να ταυτοποιηθούν με εξειδικευμένη μέθοδο από τι είδους όπλο θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί;

Όλα αυτά τα ερωτήματα, προβληματίζουν έντονα την τοπική μας κοινωνία η οποία με εξαιρετική οργή παρακολουθεί τέτοιου είδους περιστατικά να συμβαίνουν κι οι αδίστακτοι λαθροθήρες να μην εντοπίζονται.

Το έγκλημα είναι τετελεσμένο και αποτρόπαιο. Η τιμωρία; Θα επιβληθεί άραγε σε αυτούς που το διέπραξαν;

Πηγή :   Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article/295409/egklhma-xwris-timwria-h-ektelesh-twn-elafiwn-sth-rodo#ixzz3JLW4nHUT

 

 ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Θήρα

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: