Στα αζήτητα παραμένουν κατασχεμένα από τη Δασική Υπηρεσία δίκυκλα και «γουρούνες»

gourounes

Περί τα δέκα κατασχεμένα δίκυκλα και τετράκυκλα (οι γνωστές «γουρούνες»), παραμένουν στα… «αζήτητα», στο ισόγειο, δίπλα στην κεντρική είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Δασών Νομού Λασιθίου και άλλες Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, καθώς και στο Δασικό Γραφείο Ιεράπετρας. Από το 2012 παραμένουν στους χώρους αυτούς, χωρίς η αρμόδια Τελωνειακή Περιφέρεια Κρήτης να προβεί στην παραλαβή, στη φύλαξη ή εκποίησή τους. Παραμένουν στους χώρους αυτούς, στο έλεος της σκόνης και της φθοράς, συνιστώντας εστία ρύπανσης ενώ εγκυμονεί και ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαϊάς από ενδεχόμενη διαρροή λαδιών ή καυσίμων από τις μηχανές τους.

Ο Διευθυντής Δασών Νομού Λασιθίου Εμμ. Συλλιγάρδος, απαντώντας στην ερώτηση γιατί τα συγκεκριμένα μηχανοκίνητα παραμένουν επί τόσα χρόνια στο χώρο αυτό, προσβάλλοντας και την εικόνα των κρατικών Υπηρεσιών που στεγάζονται στο κτίριο αλλά και δεχόμενα πολλά αρνητικά σχόλια του κοινού που προσέρχεται στις Υπηρεσίες αυτές, είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι από το 2012 έως σήμερα, με διαδοχικά έγγραφά του έχει επισημάνει το ζήτημα, ζητώντας από την αρμόδια Υπηρεσία να τα παραλάβει, ενημερώνοντας παράλληλα τον Γ. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης αλλά και τις Εισαγγελικές Αρχές.

Τα συγκεκριμένα μηχανοκίνητα μέσα είχαν κατασχεθεί από τη Δασική Υπηρεσία, όταν εντοπίστηκαν να χρησιμοποιούνται παρανόμως πάνω στο νησί Χρυσή. Όσες προσπάθειες και αν καταβλήθηκαν ως σήμερα με τηλεφωνική και γραπτή επικοινωνία, απέβησαν άκαρπες, είπε ο κ. Συλλιγάρδος, τονίζοντας ότι τα συσσωρευμένα δίτροχα και τετράτροχα, στο χώρο υποδοχής του κτιρίου, πέραν από την υποβαθμισμένη εικόνα που παρουσιάζουν, είναι και εστία μόλυνσης από τη διαρροή καυσίμων και μηχανικών λαδιών στο δάπεδο της αίθουσας, ενώ συνιστούν και κίνδυνο πρόκλησης πυρκαϊάς από ενδεχόμενη ανάφλεξή τους.

Πηγή: anatolh.com



ΚατηγορίεςΔιάφορα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: