Συνέντευξη τύπου για το 17ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο στην Κεφαλονιά.

Zagkas

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου και η Ελληνική Δασολογική Εταιρεία συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης, τον Δήμο Κεφαλονιάς και την Διεύθυνση Δασών Κεφαλληνίας το 17ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο με θέμα: ‘’Η Συμβολή της σύγχρονης δασοπονίας και των προστατευόμενων περιοχών στη βιώσιμη ανάπτυξη’’.

Για το συνέδριο αυτό δόθηκε συνέντευξη τύπου στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος» προκειμένου να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία,   από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Ευάγγελο Κεκάτο, την πρόεδρο του φορέα διαχείρισης εθνικού δρυμού Αίνου κ. Γεωργία Καμάρη, τον καθηγητή κ. Θεοχάρη Ζάγκα, τον γενικό γραμματέα της Ελληνικής δασολογικής εταιρείας και άλλα μέλη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Κεκάτος τόνισε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο συνεδριακό γεγονός που γίνεται αυτή τη χρονιά στη Κεφαλονιά και οφείλουμε να το αγκαλιάσουμε με σεβασμό. Πρόκειται για μία εναλλακτική μορφή τουρισμού διότι έχει σημαντική δυνατότητα ανάπτυξης της Κεφαλονιάς. Παράλληλα με το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί και ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου.

Στη συνέχεια η πρόεδρος κ. Γεωργία Καμάρη επεσήμανε ότι  το δασολογικό συνέδριο γίνεται στην Κεφαλονιά ώστε να προσφέρει και να αναδείξει τόσο το νησί όσο και τους Πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο καθηγητής κ. Θεοχάρης Ζάγκας με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο κ. Κεκάτο και το διοικητικό συμβούλιο του Φορέα για την υποδοχή και τη φιλοξενία και τόνισε ότι σκοπός της συνέντευξης είναι η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για το σημαντικό αυτό γεγονός που θα γίνει 4 έως 7 Οκτωβρίου. Η Ελληνική Δασολογική Εταιρεία είναι ο φορέας δασολόγων, περιβαλλοντολόγων που κάθε δύο χρόνια διοργανώνει πανελλήνια δασολογικά συνέδρια. Επεσήμανε ότι η Κεφαλονιά έχει ιδιαίτερη αξία και για το δασικό κλάδο αλλά και το περιβάλλον γενικότερα. Είναι μία από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας που έχει το μοναδικό ελατοδάσος της Κεφαλληνιακής ελάτης, μιας ανεκτίμητης αξίας κληρονομιά. Οι δασολόγοι, περιβαντολλόγοι όλης της χώρας θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το νησί και θα γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές της Κεφαλονιάς.

Το δασολογικό συνέδριο είναι ένα σημαντικό γεγονός όχι μόνο από επιστημονικής πλευράς αλλά και οικολογικής, επαγγελματικής, τουριστικής και γενικά δραστηριοποίησης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Παράλληλα, τοποθετήθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας, Μάριος Δρίγκας, η Αννα Λύτρα και ο Μόσχος Τομπαζιώτης από τη Διεύθυνση Δασών, ο Μιχάλης Ξανθάκης από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου και ο Σπύρος Κατσούρης, ο οποίος θα αναλάβει την ευθύνη της ταξιδιωτικής οργάνωσης των επιστημόνων που θα έρθουν στο νησί. Συνολικά αναμένεται να συμμετάσχουν στο Συνέδριο 500 διακεκριμένοι επιστήμονες, ερευνητές, επαγγελματίες κ.λ.π. Δασολόγοι-Σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα προβούν σε σημαντικές ανακοινώσεις.

Πηγή: anexarttitosblog.gr , efimeridakefalonia.grΚατηγορίεςΣυνέδρια - Ημερίδες

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: