Δασάρχης Ζακύνθου: «Τραγική η κατάσταση, οι έλεγχοι θα γίνουν από την δασική υπηρεσία»

thomopoylos

Μετά τις μαραθώνιες συζητήσεις  στη Διεύθυνση Δασών Ζακύνθου ανάμεσα στον διευθυντή κ. Θωμόπουλο, στο  κλιμάκιο των θηροφυλάκων που έφτασε σήμερα το πρωί (14/4/2014) στη Ζάκυνθο, και την αντιπροσωπεία των κυνηγών, οι οποίοι με ποικίλους τρόπους εκδήλωσαν την αντίθεση τους για τους προγραμματισμένους έλεγχους από το Κράτος, προκειμένου να καταπολεμηθεί η λαθροθηρία, ο κ. Διονύσης Θωμόπουλος μιλώντας στην ZantePress24, εξέφρασε την άποψη του  για το ζήτημα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπάλληλοι δεν μπορεί να παραβούν τα καθήκοντα τους. 

«Η κατάσταση είναι τραγική και είμαστε προ του κινδύνου επαπειλούμενων επεισοδίων που είναι προ των πυλών. Δεν μπορώ να κάνω πίσω και να υπαναχωρήσω για ζητήματα που απορρέουν των καθηκόντων μου. Δεν μπορώ να μην εφαρμόσω το Νόμο. Οι κυνηγοί στην τοποθέτηση τους έκαναν λόγο για εισβολή ξένων δυνάμεων. Δεσμεύτηκα οι έλεγχοι να γίνονται από εμάς και αν χρειαστώ βοήθεια θα ζητήσω. Θέλω να πιστεύω ότι θα λυθεί το πρόβλημα μετά και την επιστροφή του αρμόδιου Υπουργού  από το εξωτερικό, αλλά τι μέλει γενέσθαι δεν το γνωρίζουμε. Αν το Υπουργείο έχει συγκεκριμένη αντίληψη, αυτό δεν αλλάζει. Εμείς θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, είμαι εν αναμονή οδηγιών,  δεσμεύτηκα για τους ελέγχους να γίνουν από εμάς, και όποιος παράνομα συλληφθεί θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Θωμόπουλος.

Αναδημοσίευση από: www.zantepress24.gr

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Λευτέρης Νιοτόπουλος και ο Δήμαρχος κ. Παύλος Κολοκοτσάς, σε δηλώσεις τους στην ZantePress24, αναφέρθηκαν στη σημερινή εκδήλωση-διαμαρτυρίας των κυνηγών αλλά και τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη σύσκεψη για το κυνήγι στις επόμενες 14 ημέρες.

Παύλος Κολοκοτσάς

«Είχαν σκεφτεί να στείλουν στη Ζάκυνθο και στα Στροφάδια 30 άτομα τα οποία θα διενεργούσαν ελέγχους για παράνομη θήρα. Υπήρξαν αντιδράσεις από τους κυνηγούς του νησιού και είναι κάτι που δεν το δεχόμαστε να συμβεί σαν νησί. Τελικά αποφασίστηκε Δασαρχείο, και Συνομοσπονδία να κάνουν προληπτικούς ελέγχους τις επόμενες δέκα ημέρες χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν σημαντικότερα άλλωστε προβλήματα να λύσουμε στο νησί από το αν κάποιοι θα πάνε στα βουνά να κυνηγήσουν».

Λευτέρης Νιοτόπουλος

«Υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις από τους κυνηγούς για το κλιμάκιο θηροφυλάκων που έφτασε σήμερα στη Ζάκυνθο. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Δασοφυλακή όπου αποφασίστηκε το Δασαρχείο σε συνεργασία με την Συνομοσπονδία (Κυνηγετική) να διενεργήσουν ελέγχους. Το κλιμάκιο των θηροφυλάκων που ήρθε, είναι στη διάθεση του Δασάρχη, αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί».

 ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Θήρα

Tags: , , ,

3 replies

  1. Τόσα; χρόνια τα “ξένα” κλιμάκια μάλλον χάιδευαν αυτιά γιατί δεν τους ήταν άγνωστη η Ζάκυνθος!! αλλά τώρα; μάλλον όλα γίνονται για το φαίνεσθαι και για να μην αλλάξει η κατάσταση με τους θηροφύλακες και τα λόμπι και να συνεχιστεί το παράλογο και η αντισυνταγματικότητα

  2. “…Το κλιμάκιο των θηροφυλάκων που ήρθε, είναι στη διάθεση του Δασάρχη, αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί». ……………………………. ,,,,,,, ………….. ……….. …………………………………………………………………………… ΔΗΛ. ΠΡΕΠΕΙ “ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΣΤΑΜΝΑ” ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ…

  3. ΑΣΕ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΕΣΑΙ ΔΑΣΑΡΧΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΕΜ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΞΕΝΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΙΔΕΨΟΥΝ ΑΥΤΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ. ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΔΑΣΑΡΧΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ. ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑΥΤΑ? ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΛΟΜΠΙ ΠΑΛΙ?

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: