Για την ταμπακιέρα λόγος ουδείς…

kse

Με αφορμή τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο λιμάνι της Ζακύνθου, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας εξέδωσε σήμερα δελτίο τύπου με θέμα «Εντατικοποίηση μέτρων θηροφύλαξης στη Ζάκυνθο» από τις γραμμές του οποίου, μεταξύ άλλων, μαθαίνουμε ότι τα επεισόδια στο λιμάνι ήταν εναντίον της Δ/νσης Δασών Ζακύνθου η οποία με έγγραφό της ζήτησε από την ΚΣΕ «…παρακαλούμε προς το παρόν να μην συνδράμετε την Υπηρεσία μας με προσωπικό και οχήματα για τον έλεγχο της λαθροθηρίας κατά την εαρινή μεταναστευτική περίοδο στη Ζάκυνθο. Εφ’ όσον κρίνουμε σκόπιμο ή λάβουμε ανάλογες οδηγίες θα ζητήσουμε την συνδρομή σας την οποία τη θεωρούμε δεδομένη».  

Για πρώτη φορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΣΕ, μαθαίνουμε ότι τα επεισόδια ήταν εναντίον της Δ/νσης Δασών Ζακύνθου. Μέχρι τώρα, γνωρίζαμε ότι «…με την παρέμβαση του Δ/ντη Δασών Ζακύνθου και την επέμβαση ορισμένων πιο ψύχραιμων κυνηγών οι οποίοι λειτούργησαν «πυροσβεστικά» αποφεύχθηκαν τα χειρότερα».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΚΣΕ

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εντατικοποίηση μέτρων θηροφύλαξης στη Ζάκυνθο

Με έγγραφο της (1-4-2015/123325/1104), η κεντρική Γεν. Δ/νση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών, επεσήμανε την ανάγκη εντατικοποίησης μέτρων θηροφύλαξης για τον περιορισμό και την εξάλειψη του παράνομου ανοιξιάτικου κυνηγιού στην περιοχή των Ιονίων νήσων. Ζητούσε συγκεκριμένα τη δημιουργία μικτών περιπολιών, με συμμετοχή των ιδιωτικών φυλάκων θήρας των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες Πελοπόννησου, Στερεάς Ελλάδας, Μακεδονίας – Θράκης, Ηπείρου και Θεσσαλίας, ανταποκρινόμενη στο περιεχόμενο αυτού του εγγράφου, συγκρότησαν ομάδα 25 φυλάκων Θήρας με ικανό αριθμό αυτοκινήτων και τα έθεσαν στη διάθεση της Δασικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, όπου το πρόβλημα της παράνομης θήρας είναι το οξύτερο. Ομάδες φυλάκων θήρας έχουν συγκροτηθεί και για άλλες περιοχές στα Ιόνια.

Όμως, λόγω των σοβαρών επεισοδίων που προκάλεσαν εκατοντάδες κυνηγών στο Λιμάνι της Ζακύνθου, εναντίον της Δ/νσης Δασών Ζακύνθου, το πρωί της 14ης Απριλίου και προς αποφυγή περαιτέρω επεισοδίων με κίνδυνο την απώλεια ζωής και περιουσίας, οι Λιμενικές Αρχές της Κυλλήνης δεν επέτρεψαν την επιβίβαση των οχημάτων μας και του προσωπικού με προορισμό το λιμάνι της Ζακύνθου.

Με έγγραφο της η Δ/νση Δασών Ζακύνθου προς την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, ορίζει: «…παρακαλούμε προς το παρόν να μην συνδράμετε την Υπηρεσία μας με προσωπικό και οχήματα για τον έλεγχο της λαθροθηρίας κατά την εαρινή μεταναστευτική περίοδο στη Ζάκυνθο. Εφ ’ όσον κρίνουμε σκόπιμο ή λάβουμε ανάλογες οδηγίες θα ζητήσουμε την συνδρομή σας την οποία τη θεωρούμε δεδομένη.»

Μετά τα παραπάνω και λόγω της μη διασφάλισης των συνθηκών ασφαλούς διεξαγωγής της θηροφύλαξηςσύμφωνα με τη διαπίστωση των αρμόδιων κρατικών τοπικών Αρχών, δεν κατέστη δυνατή η μετάβαση στη Ζάκυνθο των θηροφυλάκων των Κυνηγετικών μας Οργανώσεων.

Πρέπει να τονίσουμε ότι το έργο των φυλάκων Θήρας των Κυνηγετικών Οργανώσεων σε όλη τη χώρα είναι συνεχές και αποτελεσματικό (πάνω από 100.000 έλεγχοι ετησίως και πάνω από 2.000 μηνύσεις ετησίως), σε στενή πάντοτε συνεργασία με τις Δασικές Αρχές, αλλά και με την αρωγή της Αστυνομίας, των Λιμενικών Αρχών, των συνοριοφυλάκων κλπ, όπου και όταν χρειάστηκε. 

.ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Θήρα

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: