Δελτίο τύπου των δασικών συνδικαλιστικών οργανώσεων για το περιστατικό στη Ζάκυνθο

zakunthos

 Τα Διοικητικά Συμβούλια των Δασικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (Δασολόγοι, Δασοπόνοι και Δασοφύλακες) καταδικάζουν αυτές τις συμπεριφορές και καλούν τους αρμοδίους Υπουργούς να πάρουν μέτρα για την τήρηση της νομιμότητας και την ασφάλεια των εργαζομένων Δασικών Υπαλλήλων.

 

 ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Θήρα

Tags: , , , , , , ,

2 replies

  1. Κάποιοι δασικοί λέμε πως δεν χρειαζόμαστε ιδιώτες προς βοήθεια αλλά μπορούμε μόνοι μας, σε ακραία περίπτωση συνδρομής υπάρχει η συναρμόδια για την Θήρα Αστυνομία..Κάποιοι μιλάνε για τήρηση της νομιμότητας. Κάποιοι μιλάγαμε εδώ και καιρό για νομιμότητα βάσει της οποίας (σε εφαρμογή του Συντάγματος) αρμόδιο για την προστασία των Δασών είναι μόνο το κράτος και όχι ιδιώτες συνεργαζόμενοι ή μη οι οποίοι συνταγματικά κωλύονται να ασκήσουν κρατική εξουσία.

    • Μάλλον δεν έχετε/ουμε κατανοήσει την ιδιότυπη κατάσταση που επικρατεί σε κάποιες περιοχές ή ακόμη και την ασυλία (διότι εκεί μας παραπέμπει η ατιμωρησία) κάποιων ντόπιων παραβατικών που θεωρούν ιδιοκτησία τους αυτό που θεωρούν θήραμα, είτε στη Ζάκυνθο, είτε στον Αμβρακικό, είτε αλλού… Το θέμα λοιπόν στη Ζάκυνθο δεν είναι το συνταγματικό κώλυμα από τη συμμετοχή ιδιωτικών Φυλάκων Θήρας (αυτό έχει ξεπεραστεί) αλλά το ποιος οργάνωσε αυτή την “αυθόρμητη” αντίδραση, το ότι συνεχίζεται μια έκνομη δραστηριότητα και υπάρχει ένα οργανωμένο κύκλωμα που προσδοκά μέσα από αυτή τη συνεχιζόμενη κατάσταση, (με τη γνωστή πια σε όλους ενοικίαση πόστων για λαθροθηρία), να έχει ίδιον όφελος… Για αναρωτηθείτε ποια ήταν η θέση των τοπικών παραγόντων στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε (όχι μόνο τώρα αλλά και τα προηγούμενα χρόνια) ?

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: