Δασοφύλακες Γραμματείς και…Οικονομολόγοι

dasofulaki

Του Δημήτρη Βάλλα | ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Οι δασοφύλακες, όπως το λέει και η λέξη, είναι ταγμένοι να φυλάνε και να προστατεύουν τα δάση αλλά και τη χλωρίδα και την πανίδα της πατρίδος μας  από κάθε κίνδυνο και καταστροφή.

Αντί λοιπόν να γίνεται αυτό, άγνωστο πως βρίσκονται εντός πόλης, να στελεχώνουν γραφεία, να διεκπεραιώνουν διοικητικές υποθέσεις και να εκτελούν χρέη γραμματέα, λογιστή, οδηγού αυτοκινήτων κ.λπ.!

Ο λόγος είναι η έλλειψη διοικητικού προσωπικού στα Δασαρχεία με αποτέλεσμα να γίνεται μια άτυπη «επιστράτευση» για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν.

Με αφορμή όλα αυτά, αλλά και πολλά άλλα, ζητώντας την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου σε συνέντευξη τύπου προχώρησε χθες το Δ.Σ του Συλλόγου Δασοφυλάκων Κεντρικής Ελλάδος μαζί με τον εκπροσώπους του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ.

Στη συνέντευξη επισημάνθηκε ότι τα πράγματα στον κλάδο έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, ενώ καταλογίστηκαν εμμέσως πλην σαφώς και ευθύνες στο Δασαρχείο Λάρισας που θα μπορούσε να λύσει το όλο  πρόβλημα λαμβάνοντας υπόψιν την εθελοντική προσφορά όλων όσων διατίθενται να καλύψουν ανάγκες στην έδρα τους.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Τα προβλήματα που τέθηκαν επί τάπητος από το Σύλλογο Δασοφυλάκων Κεντρικής Ελλάδος εντοπίζονται στο ότι οι δασοφύλακες:

• Μετακινούνται σε άλλες οργανικές μονάδες που εδρεύουν εκτός της έδρας του Δασαρχείου  χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η απόσταση  από τον τόπο κατοικίας, η οικονομική ή οικογενειακή κατάσταση, καθώς και η επιθυμία συναδέλφων να μετακινηθούν.

• Δεν παραχωρούνται υπηρεσιακά αυτοκίνητα για την εκτέλεση των καθηκόντων τους , με αποτέλεσμα τα έξοδα μετακίνησης να καλύπτονται  από  τον πενιχρό  μισθό τους

• Τοποθετούνται σε περισσότερα τους ενός τμήματα της Υπηρεσίας με την εκ των πραγμάτων μη εκτέλεση των καθηκόντων τους.

• Ανατίθενται παράλληλα καθήκοντα σε συναδέλφους χωρίς σχετική απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

• Δεν τηρείται το πρόγραμμα Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών ως προς την παροχή υπερωριακής εργασίας και συγκρότησης περιπόλων

• Τοποθετούνται υπάλληλοι άλλων ειδικοτήτων σε Δασοφυλακεία.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: ,

1 reply

  1. τι ειναι αυτα που λετε?
    σε ποιους απευθυνεσθε?

    *Νάκος Δημήτριος*

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: