Αλεπούδες χωρίς τρίχωμα και δύναμη στην Ηλεία

Παρέμβαση των αρχών για τα άρρωστα ζώα ζητούν οι κάτοικοι

alepou

(φωτογραφία αρχείου)

Την παρέμβαση των αρχών ζητούν οι κάτοικοι κυρίως της ευρύτερης περιοχής του δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας, όπου εντοπίζουν έκταση στο φαινόμενο των άρρωστων αλεπούδων που παρουσιάζονται χωρίς τρίχωμα στο σώμα τους και η όλη συμπεριφορά τους δεν παραπέμπει σε άγριο ζώο!

Πριν από λίγες μέρες εντοπίστηκε αλεπού σε κοντινή απόσταση από κοτέτσι στην περιοχή του Μπισχινίου, η οποία πέρα από τα παραπάνω γνωρίσματα στο σώμα της, φάνηκε εντελώς αδύναμη να φύγει από το σημείο, όπως συνήθως γίνεται με τα άγρια ζώα.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια περίπου με τον εντοπισμό, σε παραλιακή περιοχή, νεκρής αλεπούς και χωρίς τρίχωμα, αλλά έκτοτε σύμφωνα με εμπλεκόμενους φορείς και κατοίκους, αυξήθηκε κατακόρυφα ο αριθμός των άγριων ζώων με τα ίδια γνωρίσματα.

Σύμφωνα με το amaliadanews.gr, σε πολλές περιπτώσεις το σώμα των αλεπούδων φαίνεται …μαδημένο από τη μέση και πάνω μέχρι και το κεφάλι τους, ενώ σε κάποια σημεία φαίνεται το κρέας τους!

Ανάλογες μαρτυρίες εξάλλου υπάρχουν πλέον από πολλούς κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τους λόγους που οφείλεται αυτή η παρουσία του συγκεκριμένου είδους των επιβλαβών, αφού κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την εξάπλωση κάποιας νόσου στα υπόλοιπα ζώα (άγρια αλλά και οικόσιτα).

Να σημειωθεί ότι κατά την εμφάνιση του πρώτου νεκρού άγριου ζώου εκ μέρους κτηνιάτρων είχε αναφερθεί πως κάποιο νόσημα είχε προσβάλλει την αλεπού (πιθανότατα μυκητίαση), το οποίο προκάλεσε την απώλεια του τριχώματός της. Τα πράγματα ωστόσο περιπλέκονται περισσότερο τώρα, καθώς πέρα από την απώλεια του δέρματος, υπάρχει και η γενικότερη αδυναμία στα άγρια ζώα, γεγονός που αποτελεί μυστήριο τι είναι αυτό που έχει προσβάλλει τον οργανισμό τους…

Αναδημοσίευση από: amaliadanews.grwww.patrastimes.grΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , ,

1 reply

  1. πιθανον προκειται για σαρκοπτικη ψώρα, προκαλείται από παράσιτο, είναι θανατηφόρα για τις αλεπούδες, μεταδίδεται και στα οικόσιτα – θα ηταν σημαντικο να μεταφερθουν ζώα για εξέταση

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: