Λ. Κανέλλη: Χρειάζεται κεντρικός αντιπυρικός σχεδιασμός με επίκεντρο τα Δασαρχεία και την Πυροσβεστική

foties

Την ανυπαρξία μέτρων αντιπυρικής προστασίας στηλίτευσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.

Επισήμανε ότι αν και βρισκόμαστε στον Ιούνη τα πετσοκομμένα κονδύλια μόλις τώρα άρχισαν να διανέμονται και δεν έχουν καν ξεχορταριαστεί οι δασικοί δρόμοι.

Η Λιάνα Κανέλλη αναφέρθηκε στις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό και μέσα, αλλά και στο ίδιο το θεσμικό πλαίσιο που ευνοεί τις πυρκαγιές και την εμπορευματοποίηση της γης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αντιπυρική προστασία της Πάρνηθας ανατέθηκε σε ιδιώτη.

Η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι χρειάζεται κεντρικός σχεδιασμός με επίκεντρο τα Δασαρχεία και την Πυροσβεστική, καθώς και τα ανάλογα κονδύλια. Όπως κατήγγειλε, αντί τα κονδύλια να πηγαίνουν στα Δασαρχεία, πηγαίνουν στους τοπικούς συνδέσμους και τους δήμους, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας συντονισμός.

Επίσης έθεσε το θέμα της χορήγησης αδειών σε μονάδες ανακύκλωσης όπως αυτή στον Ασπρόπυργο που κάηκε και προκάλεσε τοξικό νέφος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης δεν έδωσε καμία δέσμευση για αύξηση των κονδυλίων ή αλλαγή του αντιπυρικού σχεδιασμού, επικαλούμενος τις οικονομικές δυσκολίες. Περιορίστηκε να αναφέρει ότι με τα λίγα χρήματα που υπάρχουν γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα «νέο πλέγμα σχέσεων» ανάμεσα στην Πυροσβεστική, τα Δασαρχεία και τους δήμους.

www.902.grΚατηγορίεςΠυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Α!!! Τώρα μάλιστα. Καλή η Λιάνα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: