Ο Ι. Τσιρώνης και η κατάργηση των μνημονιακών αντιδασικών διατάξεων

ekxersosi kalliergeia anadasotea

Αναδημοσίευση από την εφημ. ΚΟΝΤΡΑ

Ο Ι. Τσιρώνης κωλυσιεργεί γιατί δε θέλει να καταργήσει τις μνημονιακές αντιδασικές διατάξεις

Γεράσιμος Λιόντος

Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με την στάση του αναπληρωτή υπουργού Ι. Τσιρώνη σε σχέση με την κατάργηση των μνημονιακών αντιδασικών διατάξεων και την υπεράσπιση του δασικού πλούτου της χώρας. Στις 9 Μάη, σε άρθρο μας με τίτλο «Ολες οι μνημονιακές αντιδασικές εκτάσεις εδώ και τώρα να καταργηθούν» καταλήγαμε: «Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Εδώ και τώρα πρέπει: Πρώτο, να συγκροτηθεί η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή που πρότεινε η ΑΔΣΔΔΥ. Δεύτερο, να εκδοθεί υπουργική απόφαση με την οποία θα ανασταλεί η εφαρμογή όλων των μνημονιακών αντιδασικών νόμων».

Γράψαμε εκείνο το άρθρο γιατί, εκτός του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, είχε καταψηφίσει τους δασοκτόνους νόμους και τις δασοκτόνες διατάξεις-τροπολογίες σε άλλους νόμους και είχε δεσμευτεί πως όταν γίνει κυβέρνηση θα τους καταργήσει, η παράταξη ΑΔΣΔΔΥ (Αυτόνομη Δημοκρατική Συνεργασία Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων), που πρόσκειται πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ, είχε συγκεντρώσει σε ένα κείμενο όλες αυτές τις αντιδασικές διατάξεις, παρέδωσε αυτό το κείμενο στον Ι. Τσιρώνη στα μέσα Μαρτίου και απαίτησε την κατάργησή τους. Διαβάστε την συνέχεια στη ΚΟΝΤΡΑ…

.

.

.

.ΚατηγορίεςΝομοθεσία

Tags: , , ,

2 replies

  1. ΝΑΙ κ. Σταματόπουλε, αλλά οι Δασικοί, αφήνοντας τις… κόντρες, μπορούμε να κάνουμε αυτόν τον διάλογο και κάθε άλλον για τα δασικά πράγματα μεταξύ μας, για να καταλήξουμε στο τί θέλουμε και γιατί και αναλόγως να δράσουμε; Μπορούμε; Ξέρεις – ξέρω – ξέρουμε. ΔΕΝ θέλουμε!!!
    Μέχρι τότε δεν κάνουμε τίποτε άλλο παρά από το: «ταῶν οἰκιῶν ἡμῶν ἐμπιπραμένων, ἡμεῖς ἄδομεν»!!!
    Δασαρχείο βοήθησε στην οργάνωση ενός τέτοιου ηλεκτρονικού διαλόγου…

  2. Θέλετε να αρχίσουμε έναν διάλογο για το ποιες διατάξεις δεν πρέπει να καταργηθούν και ποιες θα μπορούσαν να καταργηθούν; Αλλά θα λέμε και το ΓΙΑΤΙ.
    Θέλετε; Ξέρω-ξέρω. Δεν μπορείτε!!!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: