Τσιρώνης: Διασφαλισμένη η περιβαλλοντική προστασία του Υμηττού

Ymittos

«Οι οικοπεδοφάγοι του Υμηττού δεν πρέπει να χαίρονται, γιατί ο Υμηττός δεν θα μείνει ούτε ένα δευτερόλεπτο ακάλυπτος».

Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Χαράς Καφαντάρη.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην ερώτησή της, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θεσπίστηκε ένα αυστηρότερο καθεστώς προστασίας του Υμηττού αμφισβητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας από πολλούς Δήμους και κατοίκους των εμπλεκόμενων περιοχών, που προσέφυγαν προβάλλοντας, μεταξύ άλλων, την έλλειψη εκπόνησης στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Απαντώντας, ο Γιάννης Τσιρώνης σημείωσε ότι εντός του 2015 θα έχει εκδοθεί η προκήρυξη για την εκπόνησης της περιβαλλοντικής μελέτης, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι ακόμη και στην περίπτωση που η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου εκδοθεί πριν από την ολοκλήρωση της μελέτης, το υπ. Περιβάλλοντος έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην αναστολή της οικοδομικής δραστηριότητας στον Υμηττό, που θεωρείται προστατευμένη περιοχή.

Ο αναπλ. υπουργός εξήγγειλε επίσης την έκδοση νέου ΠΔ, το οποίο θα περιλαμβάνει τα νέα διαχειριστικά σχέδια των περιοχών natura και τον Υμηττό, και θα είναι αυστηρότερο από το προηγούμενο.

Πηγή: Real.gr



ΚατηγορίεςΔόμηση - Αυθαίρετα

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading