Βελτιωτική αλλαγή στο άρθρο για τις αναδασωτέες εκτάσεις

skourletis

Νομοτεχνική βελτίωση κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος προκείμενου να διορθώσει την «ατυχή», όπως τη χαρακτήρισε, διατύπωση του αρχικού κειμένου για τα δάση στο πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή και συζητείται σήμερα Παρασκευή στις επιτροπές. 

Την βελτιωτική αλλαγή στο άρθρο 32 για τα δάση κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, σύμφωνα με την οποία κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέα όχι μόνο σε περίπτωση πυρκαγιάς αλλά και σε περιπτώσεις που καταστρέφονται από άλλες αιτίες, όπως αποψίλωση, ή παράνομη υλοτομία ή καταπάτηση. Εξαίρεση μόνο θα αποτελούν οι εκτάσεις για τις οποίες είχε εκδοθεί άδεια επέμβασης πριν την καταστροφή τους.

Το συγκεκριμένο άρθρο είχε δεχθεί τα πυρά της αντιπολίτευσης, η οποία υποστήριξε ότι όπως ήταν αρχικά διατυπωμένο άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο καταπάτησης δασών και δασικών εκτάσεων από ιδιώτες.

Την τροποποίηση ανακοίνωσε ο κ. Σκουρλέτης λίγο πριν ολοκληρωθεί, στις τρεις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, η συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου που αφορά κυρίως ενεργειακά θέματα, αλλά συμπεριλαμβάνει και προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας με τους εταίρους.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ένωση Κεντρώων και ΚΚΕ -που είχε αποχωρήσει καταγγέλλοντας τη διαδικασία συζήτησης του- δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν. Ποτάμι και Χρυσή Αυγή επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στις επόμενες συνεδριάσεις.ΚατηγορίεςΝομοθεσία, Πυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

%d