Απέσυρε η κυβέρνηση την τροπολογία για τα αυθαίρετα στα δάση

tsironis

Σε απόσυρση της τροπολογίας που προέβλεπε την αναστολή της κατεδάφισης αυθαιρέτων εντός δασικών εκτάσεων μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία κύρωσης των δασικών χαρτών προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, κατόπιν συνεννόησης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εν μέσω αντιδράσεων και υπό τον φόβο διαρροών από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κατόπιν παράκλησης του προεδρείου συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό να αποσυρθεί η τροπολογία προκειμένου να έχουν το χρόνο να τοποθετηθούν όλοι» ανέφερε ο κ. Τσιρώνης σε μια σαφή προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την επείγουσα απόσυρση της τροπολογίας. Ο κ. Τσιρώνης ανέφερε ότι η ρύθμιση θα επανακατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και μάλιστα τάχθηκε υπέρ της ψήφισης της τροπολογίας λέγοντας ότι είναι παραπάνω από κατεπείγουσα. «Ελπίζουμε μέχρι τότε να μη χάσει κάποιος άνθρωπος το σπίτι του» σημείωσε ο κ. Τσιρώνης.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι από τους οποίους προέρχεται ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης είχαν εκδώσει νωρίτερα ανακοίνωση με την οποία εξέφραζαν την έντονη αντίρρησή τους στην κατεπείγουσα τροπολογία για αναστολή της κατεδάφισης αυθαιρέτων μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών. Επισήμαναν μάλιστα πως η ψήφιση τέτοιων διατάξεων στη Βουλή με κατεπείγουσες διαδικασίες (κατάθεση και ψήφιση την ίδια μέρα), έχει επανειλημμένως καταγγελθεί από τους Οικολόγους Πράσινους ότι καταλύει κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας και διαλόγου.

Σημειώνεται ότι η ρύθμιση είχε κατατεθεί με το αιτιολογικό ότι ενόψει της κύρωσης των δασικών χαρτών θα έπρεπε να αποτραπούν μη αναστρέψιμες ενέργειες, «δεδομένου ότι η κύρωση των χαρτών θα άρει οποιεσδήποτε αμφισβητήσεις ως προς τη νομιμότητα ανέγερσης των κτισμάτων, οριστικοποιώντας έτσι με τρόπο ασφαλή την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων κτισμάτων εντός των δασικών εκτάσεων».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι όλες οι αποφάσεις κατεδαφίσεων σε δάση, όπως και οι αντίστοιχες για αυθαίρετα στον αιγιαλό, έχουν τελεσιδικήσει εδώ και πολλά χρόνια. Επομένως με τη ρύθμιση τα δύο υπουργεία υποχρεώνουν τη διοίκηση να αγνοήσει τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Πληροφορίες: www.kathimerini.gr & www.newslog.grΚατηγορίεςΔόμηση - Αυθαίρετα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: