Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση CHO.C.O. στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής

CHOCO project

Επιτυχία γνώρισε η πιλοτική εφαρμογή του CHO.C.O. project το Σαββατοκύριακο 28-29 Νοεμβρίου 2015 στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής. Η δράση CHO.C.O. (CHOose, Cut, Offset) έδωσε τη δυνατότητα στους πολίτες να επισκεφθούν δυο καλλιέργειες ελάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται ως Χριστουγεννιάτικα Δέντρα, να περιηγηθούν σε αυτές, να επιλέξουν το δέντρο της αρεσκείας τους και να το πάρουν συσκευασμένο στην οικία τους.

Περίπου 100 ταξιδιώτες από τη Θεσσαλονίκη αποφάσισαν να διανύσουν την απόσταση των 140 χιλιομέτρων μετ’ επιστροφής και να πάρουν από τον Ταξιάρχη το δέντρο τους, παρόλο που φέτος για πρώτη φορά μετά από χρόνια είχε δοθεί η δυνατότητα στους παραγωγούς να μεταφέρουν και να πωλούν τα δέντρα τους στη Θεσσαλονίκη από τις 25 Νοεμβρίου αντί την 1η Δεκεμβρίου, οπότε οι παραπάνω ταξιδιώτες μπορούσαν ήδη να το αγοράσουν το δέντρο μέσα από την πόλη. Όλοι, αλλά ιδιαίτερα οι μικροί φίλοι, χάρηκαν την εμπειρία της περιήγησης στην καλλιέργεια, διάλεξαν το δέντρο τους, είδαν τον παραγωγό να το υλοτομεί, ενώ σε μερικές περιπτώσεις και οι ίδιοι οι πολίτες υλοτόμησαν το δέντρο τους. Μέσω του CHO.C.O. project δόθηκαν επίσης κουπόνια για φθηνότερο γεύμα στον Ξενώνα Τζίμης της περιοχής, όπου και κατέληξαν οι περισσότεροι μετά την αγορά του δέντρου τους, καθώς και πιστοποιητικό μηδενικών ρύπων, το οποίο διασφάλισε στους πολίτες ότι η επιλογή τους αυτή δεν έχει καμιά επίπτωση στο περιβάλλον.

Στις 30 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε και επίσημα το έργο CHO.C.O. στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών της Θεσσαλονίκης, το οποίο αποτέλεσε μια ιδέα και πρόταση του Διδάκτορα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Κωνσταντίνου Παπασπυρόπουλου. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την πράξη ΑγροΕΤΑΚ του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ μέσω ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων. Το CHO.C.O. project, μεταξύ των άλλων παραδοτέων, έχει δώσει στους παραγωγούς κατευθυντήριες οδηγίες για να μπορούν τα επόμενα χρόνια να δημιουργήσουν μια φάρμα CHO.C.O. στην καλλιέργεια ελάτων τους. Ελπίζουμε η επιτυχία της πιλοτικής εφαρμογής να δώσει την ώθηση σε περισσότερους παραγωγούς να εφαρμόσουν του χρόνου την ιδέα αυτή.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση CHO.C.O. project
www.facebook.com/thechocoproject
e-mail chocofarms@yahoo.gr
τηλ.: 6944759691ΚατηγορίεςΔασικά προϊόντα

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: