Διάθεση δασικών δενδρυλλίων από τα δασικά φυτώρια Πάρου και Νάξου

logo dasikis

Η Δ/νση Δασών Κυκλάδων, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και προκειμένου να συνδράμει αφενός στην καλύτερη προστασία και βελτίωση των υποβαθμισμένων δασικών οικοσυστημάτων των νησιών μας και αφετέρου στην ανάπτυξη γενικότερα του φιλοδασικού πνεύματος και της αυτοφυούς χλωρίδας, θα διαθέσει για το 2016 σε ΟΤΑ, σχολεία, κοινωφελή ιδρύματα, πολιτιστικούς, φιλοδασικούς και λοιπούς συλλόγους, δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και πολίτες του Νομού, ορισμένο αριθμό δασικών δενδρυλλίων που παράγονται στα δύο δασικά φυτώρια στις νήσους Πάρο και Νάξο, με τους όρους και προϋποθέσεις που ορίζονται στην αριθμ. 115378/2059/2010 εγκύκλιο διαταγή του ΥΠΕΚΑ.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι δωρεάν διάθεση φυτευτικού υλικού γίνεται για δάσωση, θάμνωση, δενδροφύτευση, δημιουργία δενδροστοιχιών δημοσίων, δημοτικών, κοινόχρηστων και ιδιωτικών χώρων, για προστατευτικούς, αισθητικούς, τουριστικούς κλπ. σκοπούς ή ακόμα για προστασία της άγριας πανίδας με δημιουργία δενδρωδών ή θαμνωδών σχηματισμών και φυσικών αγροφρακτών γύρω από τα όρια των αγρών.

Επισημαίνουμε ειδικότερα ότι όταν ο αριθμός του αιτούμενου φυτευτικού υλικού είναι μεγαλύτερος από 50 φυτάρια θα πρέπει να γίνει προηγουμένως αυτοψία από την Δ/νση Δασών Κυκλάδων πριν την έγκριση της σχετικής αίτησης.

Δικαιούχοι διάθεση δενδρυλλίων είναι:

Όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που ενδιαφέρονται να προμηθευτούν αυτά, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για τους σκοπούς του κεφαλαίου Α της ως άνω σχετική εγκυκλίου.

Διαδικασία διάθεση

α) Η διάθεση του φυτευτικού υλικού γίνεται κατόπιν έγκρισης της αίτησης των ενδιαφερομένων.
β) Η αίτηση υποβάλλεται στη διεύθυνση: Κλώνου και Κυπαρίσσου Στεφάνου 8 – Ερμούπολη, Σύρος ΤΚ 84100 FAX 22810 81651,τηλ. 22810 85509 & 82281

γ) Προθεσμία υποβολής αιτήσεων, τόσο για νομικά όσο και για φυσικά πρόσωπα, καθορίζεται η 20η-01-2016 πέραν της οποίας δε θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις.

Τα είδη των δενδρυλλίων που θα διατεθούν στη φετινή χρονιά είναι:

ΚΩΝΟΦΟΡΑ
Κουκουναριά
Κυπαρίσσι ορθόκλαδο
Άρκευθος φοινικική (φίδα)

ΠΛΑΤΥΦΥΛΛΑ
Αλμυρίκι
Πικροδάφνη
Σπάρτο
Ακακία κυανόφυλλος
Ακακία Κων/πόλεως
Χαρουπιά
Λυγαριά
Δενδρώδης μηδική
Ευκάλυπτος
Αγγελική
Πουρνάρι

ΦΟΙΝΙΚΟΕΙΔΗ
Φοίνικας Θεοφράστου

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ
Δεντρολίβανο

Κάθε φυτώριο παράγει συγκεκριμένα είδη, τα οποία αναφέρονται στο συνημμένο έντυπο αίτησης για κάθε Δασικό Φυτώριο χωριστά. Οι αιτούντες παρακαλούνται να συμπληρώνουν το σωστό έντυπο ώστε να είναι δυνατή η ορθή κατανομή των δεντρυλλίων.

Οι αιτούντες των οποίων εγκρίνεται η διάθεση από τα Δασικά φυτώρια, θα αναλάβουν και το κόστος φόρτωσης – μεταφοράς και εκφόρτωσης αυτών.

Εφιστούμε την προσοχή όλων των ενδιαφερομένων στο ότι, θα πρέπει να τηρήσουν τα διαλαμβανόμενα στις 2 πρώτες παραγράφους, να αναφέρουν στην αίτησή τους αναλυτικά το χώρο επέμβασης (δημιουργία δενδροστοιχίας, άλσους, αγροφράκτη κλπ.), διότι πρόκειται να γίνει έλεγχος από την Δασική Υπηρεσία του αριθμού των δενδρυλλίων που θα φυτευθούν.

Μοιραστείτε το!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin


ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: