«Αστυνομία Φύσης» προανήγγειλε ο Γ. Τσιρώνης

tsironis_kraxtes

Την πρόθεση της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση «Αστυνομίας Φύσης» για τις προστατευόμενες περιοχές έκανε γνωστή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

Πρέπει οι προστατευόμενες περιοχές, όπως έχουν στις ΗΠΑ την Αστυνομία Φύσης -θα δούμε πώς θα την ονομάσουμε εμείς- κάτω από τα δασαρχεία, όπως έχουμε τους δασοφύλακες, ομοίως, σε όλες τις περιοχές να υπάρχουν αντίστοιχα υπάλληλοι, που μάλλον θα ανήκουν στα δασαρχεία και θα έχουν ανακριτική και εποπτική ιδιότητα, ενώ θα μπορούν και να συλλαμβάνουν τον παρανομούντα, ώστε να μη μείνει κανένα σημείο της Ελλάδας ακάλυπτο ούτε για λαθροθηρία, ούτε για λαθροϋλοτομία, ούτε για υποκλοπή φυτών, είπε.

Η ελληνική Πολιτεία, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, για τις προστατευόμενες περιοχές που αντιστοιχούν στο 27% της έκτασης της χώρας «δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ ποτέ για τη διαχείριση αυτού του πλούτου», καθώς «όλα τα χρήματα που είχαν οι φορείς διαχείρισης ήταν από το ΕΣΠΑ, από ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία είχαν δοθεί για ξεκίνημα, ώστε η Πολιτεία να αναλάβει κάποια στιγμή τις ευθύνες της, όμως λήγουν στις 31/12 όλες αυτές οι διαδικασίες και πρέπει πλέον να αναμορφώσουμε τη νομοθεσία, ώστε να προστατευθεί η Ελλάδα».

«Το σίγουρο είναι ότι με τον καινούργιο νόμο, μέσα στο πρώτο εξάμηνο, θα λυθεί οριστικά το εργασιακό αυτών των ηρωικών επιστημόνων, στους φορείς διαχείρισης, οι οποίοι εργάστηκαν με πάρα πολύ μεράκι αν και επειδή οι περισσότεροι ήταν με ΕΣΠΑ πολλές φορές έμειναν και μήνες απλήρωτοι μέχρι να έρθει το καινούργιο πρόγραμμα» τόνισε ο αν. υπουργός.

Προφανώς, ο κ. Τσιρώνης αγνοεί ότι οι δασοφύλακες και η δασική υπηρεσία ελέγχουν, προστατεύουν και διαχειρίζονται το σύνολο την ελληνικής υπαίθρου χωρίς να εξαιρούν τις προστατευόμενες περιοχές. Το γεγονός ότι μια περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενη δεν την αποκλείει από τις αρμοδιότητες της δασικής υπηρεσίας ώστε να «μένει ακάλυπτη στην λαθροθηρία, την λαθροϋλοτομία και την υποκλοπή φυτών», όπως άστοχα ανέφερε.ΚατηγορίεςΔιάφορα

Tags: , ,

1 reply

  1. “Προφανώς, ο κ. Τσιρώνης αγνοεί ότι οι δασοφύλακες και η δασική υπηρεσία ελέγχουν, προστατεύουν και διαχειρίζονται το σύνολο την ελληνικής υπαίθρου χωρίς να εξαιρούν τις προστατευόμενες περιοχές. Το γεγονός ότι μια περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενη δεν την εξαιρεί από τις αρμοδιότητες της δασικής υπηρεσίας ώστε να «μένει ακάλυπτη στην λαθροθηρία, την λαθροϋλοτομία και την υποκλοπή φυτών», όπως άστοχα ανέφερε.”
    ΣΑΦΩΣ ΤΟ ΑΓΝΟΕΙ και τη λιγότερη ευθύνη γι’ αυτό τη φέρουν “οι δασοφύλακες”…
    Όπως και η φράση “ΜΑΛΛΟΝ θα ανήκουν στα δασαρχεία” αυτό δείχνει…
    Υ/Γ: Ανεξάρτητα από αυτά σαν ιδέα και πρόταση είναι καλή και πρέπει οι Δασικοί να την εκμεταλλευτούμε…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: