Έντονη διαμαρτυρία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας

kse

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, Κα Ιγγλέζη Αικατερίνη, απέστειλε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος για την μη πρόσκληση συμμετοχής των Κυνηγετικών Οργανώσεων στη συζήτηση που διεξάγεται αυτές τις ημέρες με θέμα: «Σύστημα εποπτείας, φύλαξης και προστασίας του περιβάλλοντος: Ποια η κατάσταση σήμερα; Υπάρχει η δυνατότητα μιας ενιαίας δομής προστασίας του περιβάλλοντος; Ποιες οι προϋποθέσεις για αυτό;», ζητώντας  την συμμετοχή τους στην τρίτη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Αναλυτικά η επιστολή.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕΛΟΣ: F.A.C.E.& C.I.C.
ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ
ΑΘΗΝΑ-Τ.Κ. 105 63 
Τηλ.: 210-32.31.271 – Fax.: 210-32.22.755 
http://www.ksellas.gr. e-mail: info@ksellas.gr

ΕΞΑΙΡ. ΕΠΕΙΓΟΝ
ΑΘΗΝΑ 16-12-2015
Αριθ. Πρωτ. 2161

Προς την Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης
Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος
κα Ιγγλέζη Αικατερίνη

Κυρία Πρόεδρε,

Μας προκαλεί κατάπληξη ότι και κατά τη δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση της Επιτροπής της οποίας προεδρεύετε, ούτε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, ούτε και καμία άλλη Κυνηγετική Οργάνωση προσκλήθηκε να λάβει μέρος με εκπροσώπους της, αν και οι Κυνηγετικές Οργανώσεις έχουν δημιουργήσει και λειτουργούν την πιο αξιόπιστη και οργανωμένη θηροφύλαξη που υπάρχει στην επικράτεια, ένα γεγονός αναγνωρισμένο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Είμαστε δε υποχρεωμένοι να σημειώσουμε ότι για την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και τους 180.000 κυνηγούς που εκπροσωπεί, ο αποκλεισμός τους από μια συζήτηση που αφορά το», δεν αντιμετωπίζεται απλώς ως μια πράξη περιφρόνησης.

Πιο σημαντικό ακόμα, είναι ότι στερεί από τους Βουλευτές και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να πληροφορηθούν και να επωφεληθούν από την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τις δράσεις που για περισσότερο από μια δεκαπενταετία αναπτύσσουν στον τομέα της θηροφύλαξης οι Κυνηγετικές Οργανώσεις. Και πραγματικά είναι άξιο απορίας το γιατί η Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής αποφεύγει να μοιραστεί την εμπειρία των Κυνηγετικών Οργανώσεων επί του θέματος, την ίδια στιγμή που οι δράσεις τους απολαμβάνουν της εκτίμησης, της αναγνώρισης και της συνεργασίας διεθνών φορέων, περιβαλλοντικών οργανώσεων, Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, πολλών δημόσιων υπηρεσιών και δημόσιων φορέων καθώς και της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη τη χώρα.

Κατόπιν όλων αυτών περιμένουμε την, έστω και την τελευταία στιγμή, πρόσκλησή σας για την συμμετοχή μας στην τρίτη συνεδρίαση της Επιτροπής σας.

Ο Πρόεδρος

ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ
Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κυνηγετικών Οργανώσεων (F.A.C.E.)

 

Ο Γεν. Γραμματέας

ΓΕΩΡΓ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

 


Γίνετε ενεργά η πηγή του dasarxeio.com. Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο dasarxeio@gmail.comΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

1 reply

  1. ο κ. Παπαδόδημας που εχω την τύχη να τον γνωρίζω προσωπικά, είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους και ευαισθητοποιημένους κυνηγούς που αγαπούν τη φύση πραγματικά. Ακόμη οι οργανώσεις που έχουν δημιουργηθεί για την πάταξη της λαθροθηρίας υπό την επιτήρηση των κυνηγετικών συλλόγων και συνομοσπονδίας, έχουν φέρει εις πέρας σε σημαντικό βαθμό το δύσκολο έργο τους. Ο αποκλεισμός τους δε, παραπέμπει σε άλλους είδους ενέργειες εις βάρος τους παρά στο πραγματικό όφελος που θα έχει η χώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: