Διαχείριση δασών και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Πραγματοποιήθηκε στο Περτούλι του Δήμου Πύλης η ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας ( ΠΕΔΘ ) με τίτλο «Διαχείριση Δασών στο Δήμο Πύλης και ο ρόλος της Τ.Α.».

Την ημερίδα παρακολούθησαν πολλοί εκπρόσωποι φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων , αιρετοί αλλά και επιχειρηματίες στον τομέα του ξύλου προκειμένου να ακούσουν από τους εισηγητές χρήσιμες πληροφορίες για την διαχείριση των δασών , το marketing για τα προϊόντα ξύλου, τη διαχείριση του πρότυπου Πανεπιστημιακού Δάσους Περτουλίου κλπ.

Οι εισηγητές κ.κ. Δρ. Παπαδόπουλος Ιωάννης, Χασανάγας Νικόλαος και Δρ. Τρίγκας Μάριος ήταν πλήρως εμπεριστατωμένοι και ανέπτυξαν τις εισηγήσεις τους που “προκάλεσαν” αρκετές τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων και όχι μόνο.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κος Κωτσός Γεώργιος κλείνοντας την ημερίδα, επισήμανε με έμφαση την διάθεση της ΠΕΔΘ για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, με τα δασαρχεία, τα επιμελητήρια, τους Δήμους προκειμένου να αναδειχθούν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ορεινών περιοχών που διαθέτουν μεγάλες δασικές εκτάσεις. Χαρακτηριστικά είπε ότι στις ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές τα προβλήματα προς αντιμετώπιση είναι πολλά και μεγάλα, ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο. Εάν συνυπολογιστεί η υποστελέχωση των Δήμων και τα πενιχρά οικονομικά μέσα, προκύπτει ως συμπέρασμα ότι μόνο μέσα από συνεργασίες και ένα δίκαιο θεσμικό πλαίσιο, που θα αντιμετωπίζει με ευαισθησία τις ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές, θα δίνονται οι σωστές λύσεις στις τοπικές κοινωνίες. 

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας επεσήμανε επίσης ότι οι Θεματικές Επιτροπές που έχουν συσταθεί θα ενεργοποιηθούν πολύ περισσότερο το 2016 και θα εξετάζουν με μεγάλη σοβαρότητα όλα τα θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη. Για παράδειγμα η Θεματική Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης και ο πρόεδρος αυτής κος Σκάρλος Αθανάσιος , Δήμαρχος Σοφάδων, έχουν ήδη αναδείξει ζητήματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα.

Στην Ημερίδα παρευρέθησαν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Τρικάλων κος Σιμορέλης Χρήστος καθώς και ο Αντιπεριφεριάρχης Δημόσιας Υγείας κος Τσίγκας Γεώργιος. Την Ημερίδα συντόνισε ο Διευθυντής της ΠΕΔ Θεσσαλίας κος Τσούμας Δημήτριος. 

Πηγή: http://www.ert.gr


Γίνετε ενεργά η πηγή του dasarxeio.com! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο dasarxeio@gmail.com

logo_dokimastikoΚατηγορίεςΔασική Πολιτική

Tags: ,

2 replies

 1. ΣΚΕΨΕΣ_ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ_ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ
  https://www.facebook.com/athanassiadis.konstantinos/posts/10208107276257104?pnref=story

  ΣΥΜΒΙΒΑΣΙΣ “ΘΕΛΕΙ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠ ΑΥΤΩΝ Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ
  https://www.academia.edu/19792679/1835.03.28_Δημ.1838.04.27_ΦΕΚ_Α_15_-_ΣΥΜΒΙΒΑΣΙΣ_…_ΘΕΛΕΙ_ΕΧΕΙ_ΟΛΑ_ΤΑ_ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ_ΠΟΥ_ΕΙΧΕ_ΕΠ_ΑΥΤΩΝ_Η_ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ_ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ

  ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΑΣΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ
  https://www.academia.edu/19792638/ΝΟΜΙΚΟ_ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ_του_ΚΡΑΤΟΥΣ_ΠΕΡΙ_ΔΑΣΙΚΟΥ_ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ

  ΤΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΘΕΝ ΕΡΓΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΚΥΡΟΥ
  https://www.academia.edu/15214881/ΤΟ_ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ_της_έκδοσης_ΤΟ_ΣΥΝΤΕΛΕΣΘΕΝ_ΕΡΓΟΝ_ΤΗΣ_ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ_ΣΚΥΡΟΥ

  ΕΘΙΜΟΓΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΙΑ ΒΟΣΚΗΣ
  https://www.academia.edu/15223860/Εθιμογενής_Κοινοχρησία_Βοσκής._-_ΧΡΙΣΤΟΥ_Γ._ΘΗΒΑΙΟΥ_ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ-Αντιπρ_Εταιρίας_Ευβοϊκών_Σπουδών

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: