Επανεύρεση δακτυλιωμένου Βουβόκυκνου

Στις 04/01/2016, με την έλευση του νέου έτους, μας ήρθε στο Δέλτα και ένας δακτυλιωμένος Βουβόκυκνος!  Ο Βουβόκυκνος παρατηρήθηκε από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου, στην λιμνοθάλασσα Παλούκια (η οποία λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών ήταν παγωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της).

Το συγκεκριμένο πουλί (ένα ενήλικο θηλυκό) δακτυλιώθηκε και του τοποθετήθηκε κολλάρο (με την ένδειξη ΜΡ31), στις 02/08/2009 στην περιοχή Kalankshak bay της Ουκρανίας. Η τοποθεσία αυτή χρησιμοποιείται από τους κύκνους για την αλλαγή του πτερώματός τους και έτσι είναι ευκολότερη η παγίδευσή τους.

Η δακτυλίωση έγινε από τον Didier Vangeluwe σε μια αποστολή του Royal Belgian Institute of Natural Sciences.Στην ίδια περιοχή έγιναν δακτυλιώσεις κύκνων και από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης σε συνεργασία με τοRoyal Belgian Institute of Natural Sciences, το καλοκαίρι του 2010.

Μετά την δακτυλίωση του συγκεκριμένου πουλιού υπήρξε μόνο μια επανεύρεσή του και πάλι στο Δέλτα Έβρου στις 09/12/2010 και έξι χρόνια μετά είχαμε την χαρά να το ξαναπαρατηρήσουμε στην περιοχή μας.

Επιπλέον, στη λ/θ Παλούκια την ίδια μέρα, καταγράφηκαν πάνω από 2.000 Νανόκυκνοι, ένα είδος που τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει εντυπωσιακά τους αριθμούς του στο Δέλτα, παρ` όλο που στην υπόλοιπη Ευρώπη παρουσιάζει σημαντική μείωση.

Παναγιώτης Ιωαννίδης
Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Έβρου

.

.


Γίνετε ενεργά η πηγή του dasarxeio.com. Στείλτε ειδήσεις, κείμενα και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο dasarxeio@gmail.com

 

logo_dokimastikoΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: