Ντοκιμαντέρ: Τα Δάση Αρκεύθου στην Κύπρο

Juniper_Forests_Cyprus

Το ντοκιμαντέρ, με τίτλο “Τα Δάση της Αρκεύθου στην Κύπρο”, είναι μια παραγωγή του Πανεπιστημίου Frederick, η οποία υλοποιήθηκε με τη συμβολή του χρηματοδοτικού μέσου LIFE + της ΕΕ. Στόχος του ντοκιμαντέρ είναι η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών για τη σημασία της προστασίας των δασών Αρκεύθου (Αοράτου), τα οποία θεωρούνται οικότοπος προτεραιότητας στην Ευρώπη, δηλαδή διατρέχουν κίνδυνο εξαφάνισης.

Για την υλοποίησή του, συνεργάστηκαν ακαδημαϊκοί από τα προγράμματα Audio Visual Communication, Δημοσιογραφίας, Graphic & Advertising Design, καθώς επίσης και από τη Μονάδα Διατήρησης της Φύσης του Πανεπιστημίου Frederick. Πρόκειται για μια παραγωγή, διάρκειας 20 λεπτών, που ολοκληρώθηκε με τη συνεργασία του Τμήματος Δασών και του Τμήματος Περιβάλλοντος, της ΜΚΟ ΑΚΤΗ αλλά και του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τη σκηνοθεσία και τον συντονισμό παραγωγής είχε ο Παναγιώτης Χαραλάμπους, τη δημοσιογραφική επιμέλεια και παρουσίαση η Θεοδώρα Μάνιου, τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Κυριάκος Μοσφιλιώτης και τον σχεδιασμό των γραφικών κίνησης ο Χρήστος Ανδρέου.

Το ντοκιμαντέρ πρόκειται θα προβληθεί από το ΡΙΚ 2, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 17.00. Είναι η πρώτη φορά που προβάλλεται συνολικά μια τόσο σημαντική δράση στην Κύπρο, στο πλαίσιο αντίστοιχων ευρωπαϊκών δράσεων. Στη συνέχεια, το ντοκιμαντέρ θα προβάλλεται σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου και του εξωτερικού.

Πηγή: 24h.com.cyΚατηγορίεςΕκπαίδευση - Επιμόρφωση, Περιβάλλον

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: