Μάστιγα το νυχτερινό κυνήγι λαγού

akokd

Γράφαμε πριν λίγες ημέρες (ΕΔΩ) ότι το κυνήγι λαγού κατά την εποχή που αρχίζει η αναπαραγωγική περίοδος είναι οχι μόνο παράνομο αλλά ανήθικο και εγκληματικό, πόσο μάλλον όταν γίνεται με μηχανοκίνητο μέσο τις νυχτερινές ώρες.

Στη Κρήτη…

Η σύλληψη των τριών ατόμων, τα ξημερώματα του Σαββάτου (6/2), στην περιοχή του Δ. Μυλοποτάμου Ρεθύμνου προφανώς δεν πτόησε δυο νεαρούς στο γειτονικό Λασίθι και βγήκαν για νυχτερινό κυνήγι λαγών που ζευγαρώνουν.  Οι ύποπτες κινήσεις τους, όμως, έγιναν αντιληπτές από τους θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης & Δωδεκανήσου που προχώρησαν στη σύλληψη τους.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα (09/02/16) και περί ώρα 01:00 ξημερώματα, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Α’ ΚΟΚΔ σε συνεργασία με τους θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Αγίου Νικολάου και Νεάπολης συνέλαβαν 2 ημεδαπούς, 25 και 18 ετών, για παράνομη νυχτερινή θήρα λαγού, με μηχανοκίνητο μέσο και κυνηγετικό όπλο τύπου φλόμπερ 9mm.

Τα δυο άτομα συνελήφθησαν στην περιοχή του αιολικού πάρκου Βρουχά Λασιθίου. Ακολούθησε η αυτόφωρη διαδικασία και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους.

lagos_gkop

…αλλά και στη Πελοπόννησο με θράσος

Κι αν στη Κρήτη οι λαθροθήρες έγιναν εγκαίρως αντιληπτοί, πριν προλάβουν να σκοτώσουν λαγό, δεν συνέβη το ίδιο, το προηγούμενο βράδυ, στην Πελοπόννησο. Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016, τρεις ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της Γ’ ΚΟΠ, ευρισκόμενοι στην περιοχή Παλούμπα Αρκαδίας εντόπισαν το βράδυ, περίπου στις 10.00 μ.μ., ένα αυτοκίνητο το οποίο τους προσπέρασε δίχως να τους αντιληφθεί, όπου ο συνοδηγός με ανοιχτό το παράθυρό του κρατούσε εκτός του οχήματος κυνηγετικό όπλο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν τα δύο οχήματα των ομοσπονδιακών θηροφυλάκων ακολουθώντας καταπόδας το προπορευόμενο όχημα το οποίο συνέχισε την πορεία του χωρίς να καταλάβει ότι ήταν ήδη υπό την επιτήρηση των θηροφυλάκων.

Σε μικρή απόσταση από το σημείο που εντοπίστηκε το διερχόμενο όχημα και ενώ οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες βρίσκονταν πίσω του, ο συνοδηγός με προτεταμένο το κυνηγετικό του όπλο πυροβόλησε, σκοτώνοντας έναν λαγό. Στην συνέχεια εξήλθε του οχήματος κρατώντας το κυνηγετικό του όπλο και προχώρησε για να παραλάβει τον λαγό που χτύπησε.

Επιστρέφοντας στο όχημά του αντιλήφθηκε τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες οι οποίοι εμφανίστηκαν μπροστά τους ακινητοποιώντας το όχημα ενώ ο συνοδηγός το έβαλε στα πόδια προσπαθώντας να διαφύγει την σύλληψη, κρατώντας τον λαγό και το κυνηγετικό του όπλο, αλλά δεν τα κατάφερε…

Υποβλήθηκε η σχετική μήνυση εναντίον τους για παράνομη θήρα και παραποίηση κυνηγετικού όπλου, ενώ με εντολή του εισαγγελέα Τρίπολης κατασχέθηκαν το όχημα, η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, το κυνηγετικό όπλο, 55 φυσίγγια διαφόρων τύπου σκαγίων καθώς επίσης και ο λαγός, ο οποίος δημοπρατήθηκε στο Δασαρχείο Βυτίνας.

dasarxeio.comΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: