Όλοι μαζί, για το περιβάλλον

dentrofiteusi

«Όλοι μαζί, για το περιβάλλον» ήταν το μήνυμα της εκστρατείας καθαρισμού και δεντροφύτευσης που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της Ωλένης και στην περιοχή της Επισκοπής, και έγινε πράξη με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Τοπικού Συμβουλίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου, του Συλλόγου Αιμοδοτών «Ο Φιλάρετος», του Αθλητικού Συλλόγου «Ωλενιακός» αλλά κυρίως των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου, που φύτεψαν όλοι από ένα δέντρο.

Στόχος της πρωτοβουλίας, που ανήκει στην Τοπική Κοινότητα,  ήταν η αναβάθμιση της οπτικής εικόνας της περιοχής αλλά και η εξασφάλιση ενός πιο καθαρού και ανθρώπινου περιβάλλοντος για όλους τους κατοίκους και δη για τα παιδιά. Και ο στόχος επετεύχθη, καθώς νωρίς το πρωί, όλοι οι παραπάνω συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του χωριού, σήκωσαν τα μανίκια, φόρεσαν γάντια και καθάρισαν τα πρανή ένθεν και ένθεν του δρόμου, από τη θαμνώδη άγρια βλάστηση και τα σκουπίδια που, χωρίς δεύτερη σκέψη, που πετούν ασυνείδητοι διερχόμενοι οδηγοί και πολίτες,  μολύνοντας το περιβάλλον και αυξάνοντας τον κίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Με κουκουναριές και κυπαρίσσια

Κι αφού καθάρισαν, ξεκίνησε η προετοιμασία για την δεντροφύτευση, στην οποία, σημαντική συμβολή είχαν τα παιδιά, που φύτεψαν κουκουναριές και κυπαρίσσια τα προσέφερε το Δασαρχείο Πύργου. Η φύτευσή τους, έγινε υπό τις οδηγίες των εργαζομένων στο Δασαρχείο, ενώ παρών ήταν και ο Δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, τον οποίο ο πρόεδρος της Τ.Κ Λύσανδρος Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε θερμά γιατί, κάθε χρόνο – όπως είπε – στηρίζει αυτή την προσπάθεια, προσφέροντας τα φυτά.

Ευχαρίστησε επίσης τον Διευθυντή του Δημ. Σχολείου κ.Παπαγεωργίου και όλες τις εκπαιδευτικούς του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου που συμμετείχαν με τους μαθητές τους στη δράση καθώς και τους εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου, του Αθλητικού και του Αιμοδοτικού, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε Ωλένης κ.Γεωργόπουλο, που έδωσε το παρών.

«…Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, με την  αμφισβήτηση και καχυποψία που υπάρχει, το χωριό μας για άλλη μια φορά στέλνει δυο μηνύματα. Ότι το περιβάλλον είναι το σπίτι μας, πρέπει να το φροντίζουμε και να το σεβόμαστε καθώς και ότι, οι κοινωνίες προχωρούν μπροστά όταν υπάρχει ενότητα, αλληλεγγύη και σεβασμός στον συνάνθρωπο μας. Κι αυτό, πιστεύω ότι εμείς, το κάνουμε πράξη στο χωριό μας», σχολίασε ο κ.Παπαδόπουλος, μη παραλείποντας να αναφερθεί στην συμβολική και ουσιαστική συμμετοχή των παιδιών, που αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου.

«Χωρίς την κοινωνία, δεν επιτυγχάνεται τίποτα…»

Στη σημαντική συμβολή των παιδιών, που με βιωματικό τρόπο μαθαίνουν να αγαπούν και να προστατεύουν το περιβάλλον, αναφέρθηκε και ο Δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, σημειώνοντας πως, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 «…έχουμε συνειδητοποιήσει πως, οτιδήποτε κι αν κάνει η πολιτεία, αν δεν υπάρχει η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, δηλαδή συλλόγων, σχολείων και απλών πολιτών, δε θα καταφέρουμε τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ευχαριστώντας τον κ.Παπαδόπουλο για την πρωτοβουλία και όλους όσοι συμμετείχαν, υπενθυμίζοντας πως «…το φυσικό περιβάλλον δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εμάς, κι από εμάς εξαρτάται η διαιώνισή του».

Ένα μεγάλο μπράβο προς τον πρόεδρο κ.Παπαδόπουλο και όλους τους φορείς που συμμετείχαν σ’ αυτή την «γιορτή παιδείας και εθελοντισμού», όπως την χαρακτήρισε, εξέφρασε ο αντιδήμαρχος κ.Γεωργόπουλος, τονίζοντας πως «…τα παιδιά, μέσα από τέτοιες δράσεις ευαισθητοποίησης, καλλιεργούν την αξία του εθελοντισμού και της ομαδικότητας», και δεσμεύτηκε, ο Δήμος Πύργου, να είναι πάνα παρών σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία.

Πηγή:patrisnews.comΚατηγορίεςΠεριβάλλον

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: