Αιτήματα-προτάσεις για το κυνήγι και… κατάργηση της έκτακτης εισφοράς των Κ. Ομοσπονδιών

kunigi

Αναφορά με θέμα τα αιτήματα και τις προτάσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων για το κυνήγι κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Τρικάλων, κ. Σιμορέλης Χρήστος, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αιτείται την έγκαιρη ενημέρωσή του επί των ζητημάτων που θέτει και τη βέλτιστη δυνατή επίλυσή τους.

Τα αιτήματα και οι προτάσεις του Κ.Σ. Τρικάλων όπως παρατίθενται αναλυτικά στην επιστολή που κατέθεσε ως αναφορά ο κ. Σιμορέλης κινούνται γενικά στο πλαίσιο των αιτημάτων που εκφράζουν, κατά καιρούς, και άλλοι σύλλογοι (π.χ. εμπλουτισμός βιοτόπων, ζώνες εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων, ίδρυση σκοπευτηρίου, κ.α.), αλλά και με ζητήματα που αφορούν την Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή Κόζιακα (διεξαγωγή αγώνων κυνηγετικών ικανοτήτων για σκύλους, αναβάθμιση).

Εκτός των παραπάνω, η επιστολή περιέχει και αίτημα-πρόταση που αφορά την καταβολή έκτακτης εισφοράς από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους προς τις Ομοσπονδίες. Ο Κ.Σ. Τρικάλων ζητάει (ή προτείνει) «να καταργηθεί η υπ’ αριθ. 112031/2285/25-8-2014 εγκύκλιος του Ειδικού Γραμματέα Δασών για καταβολή της έκτακτης εισφοράς από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους προς τις Ομοσπονδίες»καθότι, σύμφωνα με την επιστολή, η έκτακτη εισφορά δεν πηγαίνει για φιλοθηραματικούς σκοπούς, το κόστος της άδειας κυνηγιού γίνεται δυσβάσταχτο και αποδυναμώνει τις πρωτοβάθμιες κυνηγετικές οργανώσεις για την υλοποίηση φιλοθηραματικών δράσεων (ίδρυση εκτροφείων και απελευθερώσεις θηραμάτων, θηροφύλαξη κ.λ.π.).

Η αναφορά του κ. Σιμορέλη, με την επιστολή του Κ.Σ. Τρικάλων, έχει ημερομηνία πρωτοκόλλου την 10η Μαρτίου 2016, την ημέρα που ξεκίνησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τον Εθνικό Διάλογο για το κυνήγι.

Αναλυτικά η αναφορά και η επιστολή.

Untitled-1

Αθήνα, 4 Μαρτίου 2016

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: «Αιτήματα και προτάσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων για το νομό και το κυνήγι»

Ο Βουλευτής Τρικάλων κ. Χρήστος Σιμορέλης καταθέτει αναφορά την επιστολή του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων στην οποία κατατίθενται αναλυτικά τα αιτήματα και τις προτάσεις τους.

Επισυνάπτεται η Επιστολή.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας και να μας
ενημερώσετε σχετικά.

Ο καταθέτων Βουλευτής
Σιμορέλης Χρήστος


ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Αιτήματα και προτάσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων για το νομό και το κυνήγι.

Εκτροφή και εμπλουτισμός της πεδινής πέρδικας στην περιοχή των διοικητικών ορίων του Συλλόγου μας.

Στην περιοχή μας παλαιότερα υπήρχε μεγάλος αριθμός πεδινής πέρδικας και λόγω της εντατικής καλλιέργειας των αγροτεμαχίων μειώθηκε ο αριθμός τους, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει μικρός αριθμός διάσπαρτος στην πεδινή και ημιορεινή έκταση. Τα έτη 2011-2012-2013 απελευθερώθηκαν από τον Σύλλογό μας μετά από σχετική μελέτη εγκεκριμένη από τις αρμόδιες αρχές 1.500 άτομα πεδινής πέρδικας με θετικά αποτελέσματα.

Με το αριθ. 269/4-12-2015 έγγραφό μας προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής – Γεν. Δ/νση Δασών και σύμφωνα με την αριθ. 15/30-11-2015 απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ζητούμε όπως επιτραπεί η απελευθέρωσή της με την εγκατάσταση εκτροφείου πεδινής πέρδικας από τον Σύλλογο, καθώς επίσης δια των νομίμων ιδιωτικών εκτροφείων και την ζώγρηση ούτως ώστε να επανέλθει στην προτέρα κατάσταση αφού σήμερα οι συνθήκες ευνοούν προς αυτό διότι πολλές εκτάσεις ημιορεινές αλλά και πεδινές δεν καλλιεργούνται.

Ζώνες εκπαίδευσης σκύλων με απαγόρευση κυνηγίου.

Μετά από απαίτηση κυνοφιλικών ομίλων αλλά και σχεδόν το σύνολο των κυνηγών της περιοχής μας για δημιουργία ζωνών εκπαίδευσης, αφού πολλοί από αυτούς είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν σε άλλες περιοχές, όπου υπάρχουν ζώνες με ικανοποιητικό αριθμό θηραμάτων για την εκπαίδευση των σκύλων τους. Πολλά από τα μέλη του Συλλόγου μας καθώς και του κυνοφιλικού ομίλου συμμετέχουν με τους σκύλους σε αγώνες τοπικούς, πανελλήνιους αλλά και σε πανευρωπαϊκούς και μερικοί από αυτούς συμμετέχουν στην εθνική ομάδα.

Η δημιουργία των ζωνών αυτών είναι για την παραμονή των κυνηγών στην περιοχή μας προς εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος.

Παρακαλούμε να επιτραπεί η δημιουργία ζωνών εκπαίδευσης σκύλων (δεικτών και ιχνηλατών) με απαγόρευση κυνηγίου, αφού πρώτα γίνει εμπλουτισμός με θηράματα.

Διεξαγωγή αγώνων εντός της ΕΚΠ ΚΟΖΙΑΚΑ.

Μετά από απαίτηση πολλών κυνηγετικών και κυνοφιλικών ομίλων για την διεξαγωγή αγώνων κυνηγετικών ικανοτήτων για σκύλους (δείκτες και ιχνηλάτες) εντός της ΕΚΠ ΚΟΖΙΑΚΑ για φτερωτά και τριχωτά θηράματα σύμφωνα με τον Ν. 4039/2012.

Με το αριθ. 2755/90438/21-5-2015 έγγραφο του Δασαρχείου Τρικάλων συναινεί στην διενέργεια των ανωτέρω αγώνων σε περίοδο που δεν βλάπτει την ανάπτυξη των θηραμάτων.

Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή Κόζιακα.

Αναβάθμιση λειτουργίας της Ελεγχόμενης Κυνηγετικής Περιοχής Κόζιακα (Ε.Κ.Π.Κ.), με την κατασκευή έργων υποδομής, εμπλουτισμός θηραμάτων καθώς και για εκπαίδευση σκύλων εντός της περιοχής με την πληρωμή σχετικού χαμηλού αντιτίμου. 

Η αναβάθμιση της Ελεγχόμενης Κυνηγετικής Περιοχής Κόζιακα (Ε.Κ.Π.Κ.) η οποία σήμερα υπολειτουργεί θα προσελκύσει πολλούς επισκέπτες στην περιοχή μας με τουριστικά και οικονομικά οφέλη.

Ίδρυση σκοπευτηρίου.

Ίδρυση σκοπευτηρίου σύγχρονων προδιαγραφών για χρήση του Στρατού, της Αστυνομίας, των κυνηγών και σκοπευτικών ομίλων για την διεξαγωγή σκοπευτικών αγώνων.

Κατάργηση απόφασης για έκτακτη εισφορά.

Να καταργηθεί η απόφαση υπ’ αριθ. 112031/2285/25-8-2014 του Ειδικού Γραμματέα Δασών κ. Γιώργου Αμοργιανιώτη για καταβολή της έκτακτης εισφοράς από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους προς τις Ομοσπονδίες καθότι α) η έκτακτη εισφορά δεν πηγαίνει για φιλοθηραματικούς σκοπούς, β) το κόστος της άδειας κυνηγιού γίνεται δυσβάσταχτο στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, γ) αποδυναμώνει τις πρωτοβάθμιες κυνηγετικές οργανώσεις για την μη υλοποίηση των καταστατικών τους όπως η ίδρυση εκτροφείων και απελευθερώσεις θηραμάτων, θηροφύλαξη κ.λ.

Από το Δ.Σ.

 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: