Λίγα λόγια για το dasarxeio.com

IMG_6908

Τρία χρόνια, τρεις μήνες και τρεις ημέρες

Ξεκινώντας, αν και το έχουμε γράψει πολλές φορές ως τώρα, ίσως είναι καλύτερα να το επαναλάβουμε και πάλι στην εισαγωγή αυτού του σημειώματος. «Το dasarxeio.com αποτελεί ενημερωτικό ιστολόγιο για δασικά και περιβαλλοντικά θέματα. Δεν εκπροσωπεί, ούτε διαχειρίζεται από τη δασική υπηρεσία ή οποιαδήποτε άλλη δημόσια αρχή, φορέα ή νομικό πρόσωπο».

Κλείνοντας, σήμερα, τρία χρόνια, τρεις μήνες και τρεις ημέρες περίοδο λειτουργίας, το dasarxeio.com έχει πραγματοποιήσει συνολικά 4.803 δημοσιεύσεις, περιέχει 76 εσωτερικές σελίδες (πρόσβαση από το μενού, την πλαϊνή στήλη, κλπ), το ακολουθούν παραπάνω από 7.560 άτομα και έχει δεχθεί συνολικά 4.183.000 επισκέψεις (προβολές) προερχόμενες από 154 χώρες (το 95,24% των επισκέψεων προέρχεται από την Ελλάδα και ακολουθούν οι ΗΠΑ με 1,44%).

Οι αναρτήσεις του ιστολογίου έχουν σαν στόχο την ενημέρωση για τα τρέχοντα δασικά και περιβαλλοντικά θέματα και δημοσιοποιούνται με σκοπό να προκαλέσουν τον διάλογο και να εκφρασθούν οι απόψεις όλων, είτε αυτές είναι θετικές είτε αρνητικές, σε σχέση με τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται ότι οι αναρτήσεις απηχούν τις προσωπικές απόψεις των διαχειριστών της σελίδας.

Το dasarxeio.com αποτελεί έναν ανοικτό διαδικτυακό χώρο όπου επιδιώκουμε να προβάλλονται όλες οι απόψεις. Οι αναρτήσεις, τόσο στο ιστολόγιο όσο και στη σελίδα “Δασαρχείο – dasarxeio.com” στο Facebook, γίνονται από τα μέλη μιας άτυπης ομάδας (διαχειριστές, συντάκτες, κλπ). Το κάθε μέλος της ομάδας αυτής μπορεί να δημοσιεύει οτιδήποτε χωρίς να απαιτείται η προηγούμενη ενημέρωση ή η σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων.

Ως διαχειριστές του ιστολογίου καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, για την διόρθωση λαθών και την συνεχή βελτίωση της ενημέρωσης είναι αναγκαία και η ενεργή συμμετοχή των επισκεπτών-χρηστών του dasarxeio.com.  Για τον σκοπό αυτό, παρακαλούμε, και παροτρύνουμε ταυτόχρονα, τους επισκέπτες του ιστολογίου να μας στέλνουν τις παρατηρήσεις τους για τυχόν λάθη και δυσλειτουργίες που εντοπίζουν αλλά και τις σκέψεις τους για εμπλουτισμό-βελτίωση του περιεχομένου.

Δίνουμε ιδιαίτερη προτεραιότητα στην ενημέρωση του δασικού προσωπικού και στην προβολή του έργου της δασικής υπηρεσίας. Από την πλευρά μας, ευχαριστούμε θερμά τα δασαρχεία και τις διευθύνσεις δασών των αποκεντρωμένων διοικήσεων που μας κοινοποιούν τις ανακοινώσεις τους και μας ενημερώνουν τακτικά για τις δράσεις τους.

Το dasarxeio.com στην μέχρι τώρα διαδρομή του λειτουργεί στην διαδικτυακή πλατφόρμα φιλοξενίας ιστολογίων wordpress.com. Το wordpress.com αποτελεί, κατά την άποψη μας, έναν ιδανικό χώρο για να ξεκινήσει ένα ερασιτεχνικό blog ενημέρωσης. Υπάρχουν όμως δυο λόγοι που αργά ή γρήγορα μας οδηγούν στην αναβάθμιση του ιστολογίου: α) οι περιορισμένες δυνατότητες στην εμφάνιση-λειτουργία, και β) η επιβολή διαφημίσεων από την πλατφόρμα wordpress (εμφανίζονται σε όσoυς δεν έχουν εγκαταστήσει κάποιο πρόσθετο τύπου adblock). Κατά την αναβάθμιση (θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τον κώδικα wordpress), θα προσπαθήσουμε να διατηρηθεί η υπάρχουσα απλή δομή αλλά θα επεκταθούν οι δυνατότητες. Ταυτόχρονα, θα αλλάξει το λογότυπο του ιστολογίου (τα δυο πράσινα δέντρα). Οποιαδήποτε ιδέα ή παρατήρηση σας για τα παραπάνω θα μας φανεί ιδιαίτερη χρήσιμη.

Τέλος, να επαναλάβουμε ότι οποιοσδήποτε επιθυμεί, μπορεί, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (dasarxeio@gmail.com), να μας στείλει για δημοσίευση κείμενα, φωτογραφίες, και βίντεο.

3 Απριλίου 2016


ΥΓ. Επί της ευκαιρίας, σας ενημερώνουμε ότι η ομάδα  “Φίλοι στους οποίους αρέσει η Σελίδα Δασαρχείο” στο Facebook ΔΕΝ δημιουργήθηκε από τους διαχειριστές του ιστολογίου και ΔΕΝ σχετίζεται με οποιοδήποτε τρόπο με την σελίδα  “Δασαρχείο – dasarxeio.com”. ΚατηγορίεςUncategorized

2 replies

  1. Υπάλληλοι δασικών υπηρεσιών

  2. Να τα εκατοστήσετε!!! Επιτέλους, κάποιοι ανέβασαν το επίπεδό μας πολύ και το ανέδειξαν ταυτόχρονα! Συνεχίστε…
    Σας ευχαριστούμε!!!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: