Εξήντα κομμένους κορμούς κυπαρισσιών εντόπισε η Δ/νση Δασών Χανίων

Παράνομο υλοτόμιο περίπου εξήντα κορμών κυπαρισσιού εντόπισε η Διεύθυνση Δασών Χανίων, στην περιοχή Τζιτζιφέ Αποκορώνου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο εντοπισμός έγινε στις 25/04/2016 και αφορά κατακείμενη, τεχνική ξυλεία περίπου εξήντα κορμών, με κυμαινόμενη διάμετρο 30-50 εκατοστά και με μεγαλύτερο μήκος τα δεκαπέντε μέτρα. Εντύπωση προκαλεί η σιωπή που περιέβαλε την όλη επιχείρηση, καθώς δεν διέρρευσε το παραμικρό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Χανίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δνση Δασών αξιοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία και με σχετικά γρήγορη αντίδραση, εντόπισε λαθραίο υλοτόμιο κορμών κυπαρισσιού στην περιοχή Τζιτζιφέ Αποκορώνου.

Ο εντοπισμός έγινε στις 25/04/2016 και αφορά κατακείμενη,τεχνική ξυλεία περίπου εξήντα κορμών, με κυμαινόμενη διάμετρο 30-50 εκατοστά και με μεγαλύτερο μήκος τα δεκαπέντε μέτρα.

Στην επιχείρηση ολονύκτιας φύλαξης του προϊόντος της λαθροϋλοτομίας, αλλά και της ευρύτερης διερεύνησης του θέματος, συμβάλλουν και τα ΤΑΕ Αποκορώνου.

Η λαθροϋλοτομία, είναι έγκλημα που απλά εκμεταλλεύτηκε την κρίση της χώρας για να αναπτυχθεί απολύτως εις βάρος της κοινωνικής συλλογικής περιουσίας, των Ελληνικών Δασών.

Ένα έγκλημα στο οποίο έχουν προσχωρήσει οργανωμένες ομάδες που χρησιμοποιώντας μαύρη εργασία και διαθέτοντας μηχανολογικό εξοπλισμό τολμούν να αποξυλώνουν τα περίφημα δάση του Αποκόρωνα κυρίως.

Εντύπωση προκαλεί η σιωπή που περιέβαλε την όλη επιχείρηση, καθώς δεν διέρρευσε το παραμικρό.

Η εν λόγω καταστροφή πρέπει να αξιολογηθεί από την τοπική και ευρύτερη κοινωνία  αξιολογώντας τις προτεραιότητες της.

Η ξυλεία κατάσχεται και ακολουθούν οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες.

Εκ της Δνσης Δασών Χανίων

.

.

.ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: