Για τις φωτογραφίες με σκοτωμένες αλεπούδες στη Κύπρο

alepou

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ημέρες δύο φωτογραφίες από την Κύπρο με τρεις σκοτωμένες αλεπούδες. Η ανάρτηση των φωτογραφιών προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων και πληθώρα αρνητικών σχολίων ενώ δεν έλειψαν και κάποιοι που σχολίασαν θετικά (δείτε ΕΔΩ). 

Το κυνήγι των αλεπούδων απαγορευόταν στη Κύπρο μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο. Με τη δημοσίευση σχετικού διατάγματος προβλέφθηκαν μέτρα διαχείρισης και ελέγχου των πληθυσμών της αλεπού από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κύπρου σε μια προσπάθεια να μην παρουσιαστεί αυξητική τάση στο είδος. Σε κάθε περίπτωση, η θανάτωση ή σύλληψη αλεπούδων διενεργείται είτε από μέλη της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, είτε κατόπιν έκδοσης ειδικής άδειας από τον προϊστάμενος της αρμόδιας υπηρεσίας (δείτε ΕΔΩ)

Για το συγκεκριμένο περιστατικό με τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με σημερινή ανακοίνωση η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας «ξεκαθαρίζει ότι, δεν έχει παραχωρηθεί άδεια θανάτωσης ή παγίδευσης αλεπούδων σε οποιοδήποτε πρόσωπο. Ως εκ τούτου οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι αποτέλεσμα παραβίασης της νομοθεσίας. Μέχρι σήμερα οι μοναδικές νόμιμες ενέργειες που έλαβαν χώρα για έλεγχο ζημιών που προκάλεσαν αλεπούδες, έγιναν από θηροφύλακες σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις και μέσα στα πλαίσια των όσων προβλέπει η νομοθεσία και το σχετικό διάταγμα».

.

.

..



ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: