Γιάννης Τσιρώνης: Δασικοί Χάρτες στη μισή Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2016

ktimatologio dasikoi xartes
Το νομοσχέδιο για την κατάρτιση Δασικών Χαρτών πέρασε με το πολυνομοσχέδιο για την αξιολόγηση, με αποτέλεσμα να μην τύχει της δέουσας προβολής. Μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, τόνισε ότι εντός των ημερών αρχίζει η εφαρμογή του νόμου, με στόχο να ολοκληρωθεί η χαρτογράφηση μέχρι το καλοκαίρι του 2018!

«Σταματούν τα πελατειακά ταξίματα» και με τον νόμο, πλέον, «κλειδώνουν όλες οι περιπτώσεις που έδιναν στο προηγούμενο κατεστημένο την δυνατότητα να καθυστερεί τις διαδικασίες», είπε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι θα οριοθετηθούν τα καταπατημένα ή υπό αμφισβήτηση τμήματα και αυτομάτως θα κυρώνεται ως δασική η υπόλοιπη περιοχή. Πιθανώς με Προεδρικό Διάταγμα, το Συμβούλιο της Επικρατείας θα απαντά συνολικά για περιοχές, στις οποίες υπάρχουν αντιρρήσεις από ιδιώτες. Οι αντιρρήσεις, βεβαίως, θα εξετάζονται δικαστικώς.

Ο Γιάννης Τσιρώνης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μέχρι το τέλος του 2016 θα «κλειδώσουν» οι Δασικοί Χάρτες στο 50% της επικράτειας, ενώ σήμερα καλύπτεται μόλις το 1%! Έτσι, δεν θα επεκταθεί η όποια αυθαιρεσία μέσα στα δάση. Με την ολοκλήρωση του κάθε Δασικού Χάρτη, θα κτηματογραφείται και η εν λόγω περιοχή, ώστε να ξεκαθαρίσουν οι περιουσίες του Δημοσίου και των ιδιωτών.

Εξοικονομώ νο 2

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι, οσονούπω, το Υπουργείο Ανάπτυξης θα θέσει σε εφαρμογή δεύτερο πρόγραμμα επιδότησης «Εξοικονομώ», για το οποίο υπήρξε υπερ-ζήτηση, ώστε να ικανοποιηθούν οι πολίτες που δεν εντάχθηκαν στο πρώτο πρόγραμμα.

Εισάγουμε κομπόστ 250 εκ. ευρώ
Εντός των ημερών θα δοθεί στη δημοσιότητα για διαβούλευση νομοσχέδιο για την ανακύκλωση, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιρώνης, «ώστε να παταχθεί μεγάλη παραοικονομία κι ένα περιβαλλοντικό έγκλημα». Σημείωσε ότι, ενώ πετάμε τα οργανικά απορρίμματά μας, αντί να τα κάνουμε κομπόστ, εισάγουμε χώμα υψηλής ποιότητας, που κοστίζει 250 εκ. ευρώ ετησίως! «Ακόμη και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών στοχεύει στην κυκλική οικονομία», δηλαδή την επαναχρησιμοποίηση των υλικών, επισήμανε.

Σκουριές
Τέλος, με αφορμή τη δίκη πολιτών της Χαλκιδικής, που την Δευτέρα θα κάτσουν στο εδώλιο κατηγορούμενη σαν… τρομοκράτες, ο κ. Τσιρώνης σχολίασε ότι «οι άνθρωποι αυτοί υπερασπίζονται το μέλλον τους, δεν είναι κακοποιοί»!

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Γιάννη Τσιρώνη στην εκπομπή «Καβάλα στο Κόκκινο»:

πηγή: stokokkino.grΚατηγορίεςΔασικοί Χάρτες, Κτηματολόγιο, Περιβάλλον

Tags: , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: