Σύλληψη λαθροθήρα στον Αμβρακικό. Είχε σκοτώσει 23 πάπιες

oplo_papies_amvrakikos-lathrothiria

Στη σύλληψη ενός ακόμη ασυνείδητου λαθροθήρα προχώρησαν οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας της Ε´ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου (Ε´ ΚΟΗ), στην περιοχή του βάλτου της Στρογγυλής στον Αμβρακικό Κόλπο, το πρωί της Παρασκευής (5/8/2016).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε´ ΚΟΗ, κλιμάκιο της θηροφυλακής, στο πλαίσιο συστηματικών και καθημερινών περιπολιών και ελέγχων, εντόπισε στην εν λόγω περιοχή ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα χρησιμοποιώντας μία μικρή βάρκα (γαΐτα). Μετά το σήμα ελέγχου που δόθηκε από τους θηροφύλακες, ο άνδρας επιχείρησε να διαφύγει, δεν τα κατάφερε όμως και λίγο μετά συνελήφθη. 

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 23 παπιά (νεαρά πρασινοκέφαλα και κερκίρια) που είχε θηρεύσει στην περιοχή. Ακόμη, κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) και μία ηχομιμητική συσκευή. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Τέλος, η Ε΄ ΚΟΗ ενημερώνει πως στις αρχές Ιουλίου το Εφετείο Άρτας, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή σε έναν ημεδαπό που είχε συλληφθεί από θηροφύλακες της Ε΄ ΚΟΗ να ασκεί παράνομη θήρα σε απαγορευμένη περιοχή του Αμβρακικού, πριν από δύο (2) περίπου χρόνια.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: