Εξετάζεται η παραμονή του ΤΕΙ Δασοπονίας στην Καρδίτσα

teidasoponia_karditsa

Το θέμα του τμήματος Δασοπονίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας ήρθε χθες στην επικαιρότητα με αφορμή την τοποθέτηση του προέδρου του Ιδρύματος κ. Παναγιώτη Γούλα, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση – ημερίδα με θέμα «100 χρόνια Μέση Δασική Σχολή Αγιάς».

Σύμφωνα με τον ίδιο καταργείται το τμήμα από την Καρδίτσα και μεταφέρεται στο Καρπενήσι. «Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με πολιτική απόφαση. Να μπούνε κριτήρια επιστημονικά. Εμείς το έχουμε ανάγκη, η Θεσσαλία, γιατί έχουμε και τα αντίστοιχα οικοσυστήματά. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην φύγει. Έχουμε τις υποσχέσεις αλλά τώρα περιμένουμε και τα έργα. Θα γίνει και αντίστοιχη ημερίδα» κατέληξε.

Λίγα λεπτά αργότερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα είπε: «Θα μιλήσω με τον αρμόδιο υπουργό γιατί είναι αρμόδιο το υπουργείο Παιδείας. Δεν θέλουμε να αποψιλωθούν αυτές οι σχολές γιατί πραγματικά φέρνουν κόσμο στις περιοχές. Ελπίζουμε να έχουμε μια θετική ανταπόκριση αλλά ξαναλέω είναι μόνο μια συνδρομή που θα έχω γιατί δεν είναι της αρμοδιότητάς μου».

Να υπενθυμιστεί ότι σύμφωνα με το σχέδιο «Αθηνά» το τμήμα μεταφέρεται στο Καρπενήσι, απόφαση που κατά το παρελθόν έχει προκαλέσει κινητοποιήσεις και αντιδράσεις φορέων και σπουδαστών.

Πληροφορίες: eleftheria.gr και ert.grΚατηγορίεςΕκπαίδευση - Επιμόρφωση

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: