Αναμονή για το καλό κυνήγι και εξετάσεις για νέους κυνηγούς στο Δασαρχείο

kunigi

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη είναι οι κυνηγοί στην Ηλεία εν αναμονή του «καλού» θηράματος. Ο ζεστός καιρός δεν βοηθά και τόσο στο κυνήγι και οι περισσότεροι περιμένουν από τη μια το πέρασμα των τρυγονιών και από την άλλη την έναρξη της περιόδου για το αγριογούρουνο, το λαγό και την πέρδικα. Στο μεταξύ την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εξετάσεις νέων κυνηγών στο Δασαρχείο Πύργου, όπου μεταξύ αυτών πέρασε τη διαδικασία με επιτυχία και μια γυναίκα, για να προστεθεί στον πολύ μικρό αριθμό θηλυκών κυνηγών που υπάρχουν στην Ηλεία.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου Άλκης Κωνσταντόπουλος, «το ενδιαφέρον για το κυνήγι φέτος είναι μεγάλο, αλλά δεν υπάρχουν θηράματα λόγω του καιρού. Περιμένουμε κυρίως τα τρυγόνια, καθώς η Ηλεία αποτελεί ζώνη διάβασης τους. Όμως από τις πρώτες ημέρες υπήρξε σημαντικό ενδιαφέρον από κυνηγούς της Ηλείας να ταξιδέψουν στη βόρεια Ελλάδα σε αναζήτηση θηραμάτων. Είναι θετικό το ενδιαφέρον αυτό που υπάρχει παρά την οικονομική κρίση» εξήγησε ο κ. Κωνσταντόπουλος. Το κυνήγι του αγριογούρουνου και του λαγού, ξεκινά από τις 15 Σεπτεμβρίου κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή, ενώ από την 1η Οκτώβρη ξεκινά και το κυνήγι της πέρδικας.

Ενδιαφέρον και για νέους κυνηγούς

Στο μεταξύ την 1η Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκαν στο Δασαρχείο Πύργου οι πρώτες εξετάσεις της φετινής σεζόν 2016-2017, για νέους κυνηγούς. Από τους 23 υποψηφίους, με επιτυχία πέρασαν τις εξετάσεις οι 20, ανάμεσά τους και μια νέα κυνηγός η Γεωργία Νικολοπούλου, από τις ελάχιστες γυναίκες κυνηγούς στην Ηλεία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου, η διοίκηση «εύχεται σε όλους τους νέους κυνηγούς να ζήσουν μια γεμάτη κυνηγετική ζωή με εμπειρίες και εικόνες που θα θυμούνται για πάντα, να τηρούν τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγίου, να έχουν πρώτο τους μέλημα την ασφάλεια τόσο τον ίδιων όσο και των συγκυνηγών τους και με την συμπεριφορά τους, τόσο στα κυνηγοτόπια όσο και στην κοινωνία γενικότερα να προάγουν την εικόνα του σωστού κυνηγού, που σέβεται το Περιβάλλον, το Θήραμα και τους Νόμους. Καλή κυνηγετική χρονιά σε όλους!» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: proini.news

Η πρώτη γυναίκα κυνηγός στο Μεραμπέλλο!

Όταν γράφουμε τη λέξη κυνηγός πάντα την συνδυάζουμε με…. αρσενικό άρθρο καθώς οι κυνηγοί είναι συνήθως άνδρες.  Ο Κυνηγητικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου, προ ημερών, εξέδωσε την πρώτη άδεια κυνηγού σε γυναίκα του Μεραμπέλλου. Είναι η Λιάνα Κουργιαντάκη από τα Μέσα Λακώνια, η πρόεδρος του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου. Την είδαμε να ποζάρει πανευτυχής, έξω από τα γραφεία του Συλλόγου με την άδεια στα χέρια της:

«Από μικρό παιδί ακολουθούσα τον πατέρα στο κυνήγι και έτσι έμαθα όλα τα μυστικά του κυνηγιού. Το κυνήγι κρύβει μέσα του ένα δυναμισμό και αυτό μου αρέσει. Αγαπώ πολύ τη φύση… μ’ αρέσει να περπατώ και τώρα, με την άδεια της κυνηγού, θα έχω την ευκαιρία να περπατώ περισσότερο και να απολαμβάνω τις ομορφιές της. Δεν είναι η προτεραιότητά μου να επιστρέφω πάντα με ένα λαγό στα χέρια μου» μας δήλωσε η Λιάνα και της ευχόμαστε… καλά περπατήματα στα βουνά. Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι μόνο ένας λαγός επιτρέπεται σε κάθε έξοδο.

Πηγή: www.anatolh.com

 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

%d