Διάθεση δασικών δενδρυλλίων από την Δ/νση Δασών Κυκλάδων

logo dasikis

Η Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και προκειμένου να συνδράμει αφενός στην καλύτερη προστασία και βελτίωση των υποβαθμισμένων δασικών οικοσυστημάτων των νησιών μας και αφετέρου στην ανάπτυξη γενικότερα του φιλοδασικού πνεύματος και της αυτοφυούς χλωρίδας, θα διαθέσει για το 2016 σε ΟΤΑ, σχολεία, κοινωφελή ιδρύματα, πολιτιστικούς, φιλοδασικούς και λοιπούς συλλόγους, δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και πολίτες του Νομού, ορισμένο αριθμό δασικών δενδρυλλίων που παράγονται στα δύο δασικά φυτώρια στις νήσους Πάρο και Νάξο, με τους όρους και προϋποθέσεις που ορίζονται στην αριθμ. 115378/2059/2010 εγκύκλιο διαταγή του ΥΠΕΚΑ.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι δωρεάν διάθεση φυτευτικού υλικού γίνεται για δάσωση, θάμνωση, δενδροφύτευση, δημιουργία δενδροστοιχιών δημοσίων, δημοτικών, κοινόχρηστων και ιδιωτικών χώρων, για προστατευτικούς, αισθητικούς, τουριστικούς κλπ. σκοπούς ή ακόμα για προστασία της άγριας πανίδας με δημιουργία δενδρωδών ή θαμνωδών σχηματισμών και φυσικών αγροφρακτών γύρω από τα όρια των αγρών.

Επισημαίνεται ειδικότερα ότι όταν ο αριθμός του αιτούμενου φυτευτικού υλικού είναι μεγαλύτερος από 50 φυτάρια θα πρέπει να γίνει προηγουμένως αυτοψία από την Δ/νση Δασών Κυκλάδων πριν την έγκριση της σχετικής αίτησης.

Δικαιούχοι διάθεση δενδρυλλίων είναι:

Όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που ενδιαφέρονται να προμηθευτούν αυτά, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για τους σκοπούς του κεφαλαίου Α της ως άνω σχετικής εγκυκλίου.

Διαδικασία διάθεσης

α) Η διάθεση του φυτευτικού υλικού γίνεται κατόπιν έγκρισης της αίτησης των ενδιαφερομένων.

β) Η αίτηση υποβάλλεται στη διεύθυνση: Κλώνου και Κυπαρίσσου Στεφάνου 8 – Ερμούπολη, Σύρος ΤΚ 84100 FAX 22810 81651,τηλ. 22810 85509 & 82281

γ) Προθεσμία υποβολής αιτήσεων, τόσο για νομικά όσο και για φυσικά πρόσωπα, καθορίζεται η 30η-10-2016 πέραν της οποίας δε θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις.

Τα είδη των δενδρυλλίων που θα διατεθούν στη φετινή χρονιά είναι:

ΚΩΝΟΦΟΡΑ
Κουκουναριά
Κυπαρίσσι ορθόκλαδο
Κυπαρίσσι πλαγιόκλαδο
Κυπαρίσσι γλαυκό
Άρκευθος φοινικική (φίδα)

ΦΟΙΝΙΚΟΕΙΔΗ
Φοίνικας Θεοφράστου

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ
Δεντρολίβανο

ΠΛΑΤΥΦΥΛΛΑ
Αλμυρίκι
Πικροδάφνη
Δάφνη
Σπάρτο
Ακακία κυανόφυλλος
Ακακία Κων/πόλεως
Ψευδακακία
Πουρνάρι
Χαρουπιά
Λυγαριά
Δενδρώδης μηδική
Ευκάλυπτος
Αγγελική
Μυόπωρο
Σολωμός
Γαζία
Κάσια
Καζουαρίνα

Κάθε φυτώριο παράγει συγκεκριμένα είδη, τα οποία αναφέρονται στο συνημμένο έντυπο αίτησης για κάθε Δασικό Φυτώριο χωριστά. Οι αιτούντες παρακαλούνται να συμπληρώνουν το σωστό έντυπο ώστε να είναι δυνατή η ορθή κατανομή των δεντρυλλίων.

Οι αιτούντες των οποίων εγκρίνεται η διάθεση από τα Δασικά φυτώρια, θα αναλάβουν και το κόστος φόρτωσης – μεταφοράς και εκφόρτωσης αυτών.

Εφιστούμε την προσοχή όλων των ενδιαφερομένων στο ότι, θα πρέπει να τηρήσουν τα διαλαμβανόμενα στις 2 πρώτες παραγράφους, να αναφέρουν στην αίτησή τους αναλυτικά το χώρο επέμβασης (δημιουργία δενδροστοιχίας, άλσους, αγροφράκτη κλπ.), διότι πρόκειται να γίνει έλεγχος από την Δασική Υπηρεσία του αριθμού των δενδρυλλίων που θα φυτευθούν.ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: