Καθορισμός χώρων εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων (Δασαρχείο Καρδίτσας)

skulos, pointer, ferma

Σε άλλες δυο περιοχές του ν. Καρδίτσας θα έχουν την δυνατότητα, πλέον, οι κυνηγοί να εκγυμνάζουν τα κυνηγετικά σκυλιά τους.

Ειδικότερα, με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας καθορίζονται στην περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Καρδίτσας δυο εκτάσεις στις οποίες επιτρέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους η εκγύμναση κυνηγετικών σκύλων με τη συνοδεία κυνηγών ή κυναγωγών, χωρίς να φέρουν κυνηγετικό όπλο.

Πρόκειται για τις εξής εκτάσεις:

1. Περιοχή λίμνης Ν. Πλαστήρα που εκτείνεται στο βόρειο και δυτικό παραλίμνιο τμήμα της Λίμνης Ν. Πλαστήρα.

Αρχίζει,το βορειότερο άκρο της λίμνης στο σημείο όπου εκβάλει το ρέμα Κελεπούρι πλησίον του επαρχιακού δρόμου Μητρόπολης-Μεσενικόλα-Φυλακτής. Στη συνέχεια με κατεύθυνση δυτική ακολουθεί τον επαρχιακό δρόμο Μεσενικόλα-Φυλακτής. Στη συνέχεια με κατεύθυνση δυτική ακολουθεί τον επαρχιακό δρόμο Μεσενικόλα-Φυλακτής προς την Τ.Κ. Κρυονερίου.Συνεχίζει στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο με κατεύθυνση νότια προς Καλύβια Φυλακτής, Καλύβια και Νεοχώρι έως την διασταύρωση με το δρόμο που οδηγεί στο βοτανικό κήπο Νεοχωρίου. Από το σημείο αυτό με κατεύθυνση βορειοανατολική τερματίζει στα νερά της λίμνης.

2. Περιοχή Τ.Κ. Παλιουρίου και Τ.Κ. Λουτρού Δήμου Καρδίτσας και Σοφάδων αντίστοιχα.

Αρχίζει από τη διασταύρωση του επαρχιακού δρόμου Καρδίτσας-Κέδρου με τον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στο Παλιούρι. Ακολουθεί το δρόμο προς την Τ.Κ. Παλιουρίου και συνεχίζει νότια ακολουθώντας δασικό δρόμο προς το εκκλησάκι Αγ. Ιωάννης που αποτελεί το νοτιοδυτικό όριό της. Από το σημείο αυτό με κατεύθυνση ανατολική ακολουθεί το δασικό δρόμο έως τη θέση μαντριά Παναγιώτου που αποτελεί το νοτιοανατολικό άκρο της ζώνης. Από το σημείο αυτό με κατεύθυνση ανατολική ακολουθεί το δασικό δρόμο έως το εκκλησάκι Αγ. Γεώργιος. Συνεχίζει βόρεια ακολουθώντας τον ίδιο δασικό δρόμο έως τη θέση «Νταμάρι» Τ.Κ. Λουτρού και από εκεί κατευθύνεται ανατολικά έως να συναντήσει τον επαρχιακό δρόμο Κέδρου-Καρδίτσας στη θέση κτήμα «Μενελαίς.» Στη συνέχεια ακολουθεί τον επαρχιακό δρόμο Κέδρου-Καρδίτσας με κατεύθυνση βορειοδυτική έως ότου συναντήσει τη διασταύρωση από όπου άρχισε.

Σχετικό αρχείο:
Απόφ. ΓΓΑπΔιοίκ 2933/113774/29-7-2016 (ΦΕΚ Β´ 3141) Καθορισμός χώρων εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων.

 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: