Σύλληψη 4 ατόμων για παράνομο κυνήγι

Thira kunigos oplo

Συνολικά 5 συλλήψεις, 4 κυνηγών για παράνομο κυνήγι τσίχλας με κράχτη και μια σύλληψη οδηγού φορτηγού που έπαιρνε παράνομα στουρνάρι από λόφο στη Λάμπαινα, έκαναν δασοφύλακες της Διεύθυνσης Δασών Μεσσηνίας και του Δασαρχείου Καλαμάτας, σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr.

Πιο αναλυτικά, την περασμένη Δευτέρα στις 3 το πρωί δασοφύλακας του Δασονομείου Μεσσήνης έκανε έλεγχο σε φορτηγό ιδιώτη εργολάβου. Το φορτηγό ήταν γεμάτο με στουρνάρι (πέτρωμα χαλαζίας ή τσακμακόπετρα) το οποίο είχαν εξορύξει παράνομα από λόφο σε δασική έκταση στην περιοχή της Λάμπαινας. Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή.

Οσον αφορά τις συλλήψεις για το παράνομο κυνήγι τσίχλας, οι δύο από τους τέσσερις κυνηγούς συνελήφθησαν την Τετάρτη το πρωί στο Νερόμυλο, στη θέση Αγιος Αθανάσιος, από δασικούς υπάλληλους που έκαναν περιπολία στην περιοχή. Κατασχέθηκαν δύο κυνηγητικά όπλα, μία ηχομιμητική συσκευή, 4 φυσίγγια, ένα δελτίο κατοχής όπλου και ένα βιβλιαράκι άδειας θήρας.

Οι άλλοι δύο λαθροκυνηγοί συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης, στην Καρποφόρα, από το δασοφύλακα του Δασονομείου Μεσσήνης με την συνεργασία θηροφυλάκων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου. Και σε αυτή την περίπτωση οι δύο συλληφθέντες κυνηγούσαν τσίχλες χρησιμοποιώντας κράχτη. Κατασχέθηκαν δύο κυνηγητικά όπλα, μία ηχομιμητική συσκευή, 52 φυσίγγια, ένα βιβλιαράκι άδειας θήρας. Και για τους 4 συλληφθέντες υποβλήθηκε σχετική μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.

http://www.eleftheriaonline.gr/local/koinonia/astynomika/item/106864-syllipsi-4-kynigon-gia-paranomo-kynigi-tsixlas-kai-odigoy-gia-stournari-sti-messiniaΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Θήρα

Tags: , , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: