71χρονος κατηγορείται ότι επιτέθηκε με κλαδευτήρι σε θηροφύλακα!

O θηροφύλακας κατήγγειλε ότι ο λαθροκυνηγός έβγαλε από τη τσέπη του ένα ψαλίδι κλαδέµατος και να τον κάρφωσε στο δεξί µέρος του στήθους χωρίς να τον τραυµατίσει διότι φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Ο 71χρονος λαθροθήρας από την πλευρά του υποστηρίζει ότι όταν είπε ότι θα καταμηνύσει τους θηροφύλακες για τον άγριο ξυλοδαρμό του, εκείνος που τον χτύπησε, πήρε το κλαδευτήρι και σηκώνοντας το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε κάρφωσε το κλαδευτήρι στη δεξιά πλευρά του γιλέκου του!!

Thira kunigos oplo

http://www.dimokratiki.gr
Δαμιανός Αθανασίου

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για απειλή θα καθίσει, ένας 71χρονος, κάτοικος Μασάρων Ρόδου, που φέρεται να επιτέθηκε µε ψαλίδι κλαδέµατος σε θηροφύλακα, καταφέροντάς του ένα χτύπηµα στο στήθος, που ευτυχώς δεν απέβη µοιραίο διότι φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο!!

Ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος, μετά την απολογία του, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της εμφάνισής του, στο πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο 39χρονος θηροφύλακας κατήγγειλε στις αστυνοµικές αρχές ότι ενώ εκτελούσε υπηρεσία την 19η Ιουλίου 2012 εντόπισε ένα λαθροθήρα και του ζήτησε να παραδώσει το όπλο του.

Ο λαθροθήρας σύµφωνα µε τη µήνυση του θηροφύλακα, αρνήθηκε, τον απείλησε ότι θα τον πυροβολήσει µε την καραµπίνα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Ακολούθησε καταδίωξη και αφού προηγήθηκε πάλη ο θηροφύλακας κατόρθωσε να του αποσπάσει το όπλο. Τότε ο λαθροκυνηγός φέρεται να έβγαλε από τη τσέπη του ένα ψαλίδι κλαδέµατος και να τον κάρφωσε στο δεξί µέρος του στήθους χωρίς να τον τραυµατίσει διότι φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο 71χρονος, ισχυρίζεται όµως ότι έπεσε θύµα επίθεσης από τους θηροφύλακες. Οι θηροφύλακες υποστηρίζουν ότι τραυµατίστηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει, πέφτοντας από ύψος τριών µέτρων.

Απολογούμενος ενώπιον του κ. Ανακριτή τόνισε ότι στα 71 έτη του βίου του δεν έχει δώσει την παραμικρή αφορμή για το οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο και ποτέ δεν έχει απασχολήσει τις αρχές έστω και για πταισματική παράβαση.

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013, αποφάσισε, όπως είπε, να πάει για κυνήγι στην περιοχή «Καμειρί» έξω από το χωριό του για να πιάσει κανένα λαγό, λόγω του επικείμενου αρραβώνα της εγγονής του, η οποία ήλθε από την Αμαλιάδα στη Ρόδο για πρώτη φορά μαζί με το μέλλοντα αρραβωνιαστικό της, προκειμένου να τον γνωρίσει στην οικογένειά της. Περί ώρα 20:30 – 20:45 αντελήφθη ένα τζιπ, από το οποίο αιφνιδίως βγήκαν δύο άτομα ιδιαιτέρως γεροδεμένοι, που τον εξύβρισαν και του ζήτησαν να μείνει ακίνητος.

Υποστήριξε ότι έσκυψε και άφησε το όπλο του στο έδαφος και πριν προλάβει να σηκωθεί έπεσαν πάνω του, κρατώντας τον στο έδαφος, μπρούμυτα. Ενας εξ αυτών σηκώθηκε και πήρε το όπλο του, ενώ ο άλλος του φώναζε και όπως ισχυρίστηκε, ενώ ήταν ακινητοποιημένος και δεν είχε προβάλει την παραμικρή αντίσταση, ένας εξ΄ αυτών, άρχισε να τον γρονθοκοπεί στο κεφάλι και συγκεκριμένα στην περιοχή του αριστερού οφθαλμού.

Ενώ ούρλιαζε, όπως είπε από τους πόνους, τον έδεσε με έναν ιμάντα που είχε στο αυτοκίνητο και του τον είχε φέρει άλλος θηροφύλακας. Τον υπέβαλαν σε σωματικό έλεγχο και του κατέσχεσαν ένα κλαδευτήρι, που είχε στην πίσω τσέπη του παντελονιού του και υποστηρίζει ότι όταν τους είπε ότι θα τους καταμηνύσει για τον άγριο ξυλοδαρμό του, εκείνος που τον χτύπησε, πήρε το κλαδευτήρι και σηκώνοντας το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε κάρφωσε το κλαδευτήρι στη δεξιά πλευρά του γιλέκου του!!

Τον μετέφεραν στο Δασαρχείο, όπου λιποθυμούσε και μετά από ώρα τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου του έγινε συρραφή των τραυμάτων του.

Ο 71χρονος διέψευσε τα όσα κατέθεσαν οι θηροφύλακες, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι δεν στέκει στην κοινή λογική να του έχουν κατασχέσει το όπλο, να το κρατούν και ταυτόχρονα να φοβούνται για τη ζωή τους διότι κρατούσε ένα κλαδευτήρι!

Ζήτησε να γίνει εξέταση του αλεξίσφαιρου γιλέκου του μηνυτή και ειδικότερα της οπής που αυτό φέρει στη δεξιά πλευρά προκειμένου να εξακριβωθεί από ποια απόσταση, με ποια ένταση και από ποια θέση επήλθε το πλήγμα και η οπή στο γιλέκο.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: