Ποινές για υποθέσεις λαθροθηρίας στη Πελοπόννησο

Ανακοίνωση
Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Εκτός από τους δεκάδες ελέγχους που διενεργούν σε καθημερινή βάση οι θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και τις μηνυτήριες αναφορές για παραβάσεις των νόμων περί θήρας που πιστοποιούν, παρίστανται και ενώπιον των Δικαστικών Αρχών στην εκδίκαση των υποθέσεων αυτών.

Στις πιο πολλές δε των περιπτώσεων οι ποινές που επιβάλλονται στους λαθροθήρες είναι αυστηρότατες..!!! Κατά το διάστημα λοιπόν αυτής της εβδομάδας επιβλήθηκαν κατά περίπτωση οι εξής ποινές:

  • Στις 5-12-16 το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πύργου επέβαλε την ποινή των 10 μηνών φυλάκισης σε λαθροθήρα που τον Αύγουστο του 2012 συνελήφθη σε νυχτερινό κυνήγι λαγού με τους προβολείς του γεωργικού ελκυστήρα του!!
  • Στις 7-12-16 το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Τρίπολης επέβαλε την ποινή των 13 μηνών φυλάκισης και 1.000 ευρώ πρόστιμο σε λαθροθήρα που στις αρχές Αυγούστου του 2012 συνελήφθη σε καρτέρι αγριόχοιρου.

Σε όλες τις περιπτώσεις όπου έγιναν οι προβλεπόμενες από τον Νόμο κατασχέσεις των μέσων της παράνομης θήρας (όπλα, τρακτέρ κ.τ.λ.). επικυρώθηκαν από το αρμόδιο Δικαστήριο.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι παραδειγματικές ποινές που επιβάλλονται από την Δικαιοσύνη σαφώς και αποτελούν επιβράβευση του δύσκολου και επικίνδυνου έργου που επιτελούν οι θηροφύλακες στην προσπάθεια τους διαφύλαξης του θηραματικού μας κεφαλαίου και εν γένει του φυσικού περιβάλλοντος. Παράλληλα, λειτουργούν αποτρεπτικά για όποιους επίδοξους λαθροθήρες αφού την επόμενη φορά ίσως να είναι η σειρά τους να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και να τους επιβληθεί μια ανάλογα μεγάλη ποινή…!!!


.
Δημοσιεύτηκε στο dasarxeio.com | 08.12.2016

follow_fb.gifΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: