Κόστα Ρίκα: 98% της ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ το 2016

https-blueprint-api-production-s3-amazonaws-com-uploads-card-image-333567-3f270f54-f744-4634-aa75-b91842ae7d10

Η Κόστα Ρίκα παρήγαγε το 98% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές το 2016, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ηλεκτρικής Ενέργειας της αμερικανικής χώρας.

Το εντυπωσιακό επίτευγμα δεν αποτελεί μία απροσδόκητη επιτυχία, καθώς η Κόστα Ρίκα παρήγαγε το 99% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές το 2015. Το 2017 προβλέπεται να έχει ακόμη καλύτερες επιδόσεις, χάρις σε τέσσερα νέα αιολικά πάρκα και ευνοϊκές προβλέψεις βροχής.

Η Κόστα Ρίκα τα τελευταία χρόνια αποτελεί πρότυπο βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, παρέχοντας στους πολίτες ηλεκτρική ενέργεια, παιδεία, και καθολική υγειονομική περίθαλψη με προτεραιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η Κόστα Ρίκα έχει διάφορα πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες χώρες, όσον αφορά την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανά κάτοικο είναι χαμηλή σε σχέση με τις δυτικές χώρες και η μέση βροχόπτωση είναι η τέταρτη υψηλότερη στον κόσμο, με αποτέλεσμα περίπου το 75% τοις εκατό της ηλεκτρικής ενέργειας της Κόστα Ρίκα να προέρχεται από την υδροηλεκτρική ενέργεια.

Η κυριαρχία της υδροηλεκτρικής ενέργειας σημαίνει όμως ότι το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας δεν είναι τόσο πράσινο όσο ακούγεται. Τα φράγματα διαταράσσουν τα οικοσυστήματα, εκτοπίζουν τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων, και απελευθερώνουν μεθάνιο στην ατμόσφαιρα. Επίσης, αν και το ηλεκτρικό δίκτυο της Κόστα Ρίκα τροφοδοτείται σχεδόν αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές, το 70% της συνολικής ενέργειας της χώρας εξακολουθεί να προέρχεται από το πετρέλαιο, κυρίως για τα μέσα μεταφοράς.

http://www.naftemporiki.grΚατηγορίεςΑ.Π.Ε.

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: