Θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες;

Τις τελευταίες ημέρες άρχισαν να κυκλοφορούν δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ) που αφορά τους δασικούς χάρτες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου (31/3), το σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί από μέρα σε μέρα στη Βουλή. Πρόκειται για τροποποιήσεις που, μαζί με τις υπουργικές αποφάσεις που θα ακολουθήσουν, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν έστω και λίγο το αλαλούμ που έχει προκληθεί από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Κατά την εφημερίδα «Live Sport», όπως αναφέρει το enwsi.gr, το σχέδιο νόμου για τους δασικούς χάρτες βρίσκεται έτοιμο στα συρτάρια του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα στην Βουλή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόθεση της κυβέρνησης είναι μέχρι το Πάσχα να έχει καταθέσει, στο σχέδιο νόμου για τους δασικούς χάρτες, τροπολογία για την οικοδομική άδεια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΚΟΝΤΡΑ”, με το νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Περιβάλλοντος προβλέπονται νέες τροποποιήσεις σε διατάξεις των νόμων 998/1979, 3889/2010, 4280/2014 και 3208/2003.

Το ΥΠΕΝ, από όσο γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση ούτε έθεσε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Στο διαδίκτυο διακινείται αρχείο που, όπως αναφέρεται στους ιστότοπους που αναρτήθηκε, αποτελεί ολόκληρο το νομοσχεδίο (δείτε ΕΔΩ). Το dasarxeio.com δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει εαν το κείμενο του αρχείου αυτού αποτελεί «το σχέδιο νόμου που αναμένεται να κατατεθεί από μέρα σε μέρα στη Βουλή» ή κάποια πρόταση ν/σ. Όπως και να ‘χει, τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε τις προθέσεις του αρμόδιου υπουργού και της κυβέρνησης για τα δάση και τις δασικές εκτάσεις που άλλαξαν χρήση με μη νόμιμο τρόπο.

.

.

 

 ΚατηγορίεςΔασικοί Χάρτες

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: