Οικολόγοι Πράσινοι: Ο κ. Φάμελλος να ανοίξει το «συρτάρι» και τα χαρτιά του για το κυνήγι

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμερίζονται τις ανησυχίες του Παναγιώτη Στασινού, Δημοτικού Σύμβουλου Λαμιέων και μέλους των Οικολόγων Πράσινων κατά των πρωτοβουλιών του Περιφερειάρχη για την ενίσχυση του κυνηγετικού τουρισμού στη Στερεά Ελλάδα, αλλά και στις αντιδράσεις από Οικολογικές και Φιλοζωικές οργανώσεις, για το ίδιο θέμα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι υπενθυμίζουν ότι η ρύθμιση στον τομέα του κυνηγιού έχει μείνει σε εκκρεμότητα από πέρσι την άνοιξη, οπότε και ολοκληρώθηκε ο Εθνικός Διάλογος για το Κυνήγι, που άνοιξε με πρωτοβουλία του τότε Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη (μέλους των ΟΠ). Στον διάλογο αυτό οι Οικολόγοι Πράσινοι τοποθετήθηκαν δημόσια και ξεκάθαρα αντίθετοι με τις παραβατικές συμπεριφορές, την άσκοπη άσκηση βίας, τα φαινόμενα βαρβαρότητας, τη λαθροθηρία, την αλλοίωση του περιβάλλοντος. Επέμειναν επίσης ότι η δραστηριότητα του κυνηγιού, χωρίς σοβαρή νομοθετική ρύθμιση, είναι σήμερα ασύμβατη με κάθε άλλη δραστηριότητα που ασκείται στον ίδιο χρόνο και χώρο και αφορά την ανάπαυση, την αναψυχή, την έρευνα και την εκπαίδευση στην φύση.

Με την ευκαιρία, οι Οικολόγοι Πράσινοι επανέρχονται ζητώντας από τον σημερινό Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλο να ανοίξει το «συρτάρι» και τα χαρτιά του.

Ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, δήλωσε σχετικά: «Ο νέος νόμος για το κυνήγι δεν πρέπει να μένει πίσω, στο όνομα των ευρύτερων θεμάτων. Ο δημόσιος χαρακτήρας της θηροφυλακής αποτελεί σημείο προγραμματικής συμφωνίας των ΟΠ με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να προχωρήσει. Εχουμε όμως επίσης την υποχρέωση να υπερασπιζόμαστε κάθε μέρα στη χώρα μας το δικαίωμα πολτιών και εκλεγμένων στη γνώμη και την αντίσταση με βάση τις αξίες μας ως άνθρωποι, σε μια χώρα -σε μια κοινωνία που πληγώνονται χρόνια τώρα».

http://www.ecogreens-gr.orgΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: