Κατατέθηκε η τροπολογία, ανοίγει οριστικά ο δρόμος για την άδεια του γηπέδου της ΑΕΚ

Η τροπολογία που περίμεναν εδώ και καιρό οι φίλοι της ΑΕΚ κατατέθηκε σήμερα, Παρασκευή, στη Βουλή των Ελλήνων. Οι εκκρεμότητες που υπήρχαν σχετικά με την έκδοση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση της «Αγιά Σοφιάς» περνάνε πλέον στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

«Με την υπόψη τροπολογία συμπληρώνονται συγκεκριμένες διατάξεις του ν.4067/2012 (Νέος Οικοδομικός Κανονισμός) και ορίζεται ότι η έγκριση των μνημονευόμενων μελετών (κυκλοφοριακών, τεχνικών, υποστηρικτικών, υψομετρικής μελέτης οδού) καθώς και η έκδοση σχετικών βεβαιώσεων που απαιτούνται για την έκδοση της οικοδομικής άδειας ή και της κατασκευής και επίβλεψης των αντίστοιχων έργων, σε περίπτωση ανέγερσης αθλητικών εγκαταστάσεων χωρητικότητας άνω των 15.000 θεατών, αποτελούν αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Οι προτεινόμενες διατάξεις εφαρμόζονται και για τις εκκρεμείς αιτήσεις έγκρισης των απαιτούμενων μελετών των προαναφερομένων έργων» αναφέρει η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ρύθμιση δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η τροπολογία που εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος «Τροποποιήσεις διατάξεων της Δασικής Νομοθεσίας και άλλες διατάξεις» φέρει τις υπογραφές των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου και του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕΚατηγορίεςΕπικαιρότητα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: