Σ. Φάμελλος: Υπό συζήτηση παράταση, αλλά όχι αναστολή των δασικών χαρτών

 

Στο θέμα των δασικών χαρτών αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 fm».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς προχωράει η κατάρτιση των δασικών χαρτών ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι «είναι σε επίπεδο πληρότητας όσον αφορά τα θεσμικά εργαλεία, αλλά υπάρχει μία δυσκολία στην απόκριση του ελληνικού συστήματος και της κοινωνίας γενικότερα και της αυτοδιοίκησης».

«Έχουμε δώσει χρόνο στους δήμους και μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινώσουμε και ποιοι δήμοι δεν είναι συνεπείς για να γνωρίζουν και οι πολίτες […] Θα λάβουμε όλα τα μέτρα και στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης και στο επίπεδο του αγροτικού κόσμου, για να εφαρμοστούν οι δασικοί χάρτες. Αυτό θα το κάνουμε κρατώντας τις προθεσμίες που θέλουν στο τέλος Σεπτεμβρίου να έχουμε την προσωρινή κύρωση και στις αρχές του νέου έτους την οριστική κύρωση για το 35% των χαρτών, που έχουν ήδη αναρτηθεί, ενώ ήδη με το κτηματολόγιο ετοιμάζουμε τη νέα προκήρυξη και τις νέες αναρτήσεις», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα φορέων να δοθεί παράταση για τις ενστάσεις στους δασικούς χάρτες ο αν. υπουργός διευκρίνισε: «Παράταση μόνο για την παράταση δε θα δοθεί. Παράταση με νέα εργαλεία και με επίλυση προβλημάτων μπορούμε να συζητήσουμε. Πολλοί ζητούν παράταση έχοντας στον νου τους αναστολή. Η αναστολή, η μη εφαρμογή των δασικών χαρτών, δεν είναι κάτι που θα επιλέξουμε»

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕΚατηγορίεςΔασικοί Χάρτες

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: