Πεζοπορία στην περιοχή των Γρεβενών για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και την παράλληλη προβολή και ανάδειξη του διοργανώνει,για έβδομη συνεχή χρονιά στην περιοχή των Γρεβενών, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 πεζοπορία στην προστατευόμενη περιοχή.

Η διαδρομή που έχει επιλεγεί φέτος είναι μήκους 4,5 χιλιομέτρων θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. από την διασταύρωση Αγ. Γεωργίου (Ταμπούρι) έξω από τον οικισμό Κηπουρειό και θα καταλήξει στο Ι.Μ. Γόργιανης. Η διάρκειά της υπολογίζεται σε 2 περίπου ώρες, χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας και είναι κατάλληλη και για παιδιά 5 ετών και άνω.

Θα πραγματοποιηθεί με την συνοδεία και ξενάγηση του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης και του διευθυντή της Δ/νσης Δασών Γρεβενών και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα κ. Τζατζάνη Γιάννη, Δασολόγου. Επιπλέον στον τερματισμό θα πραγματοποιηθεί στους συμμετέχοντες αρχαιολογική ξενάγηση από μέλη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Γρεβενών, ενώ την πεζοπορία θα συνοδεύουν και μέλη του γραφείου οικοτουρισμού της OVERLAND.

Ο Φορέας Διαχείρισης για την δωρεάν μεταφορά των συμμετεχόντων από και προς την πόλη των Γρεβενών, θα διαθέσει ένα λεωφορείο, χορηγία του Δήμου Γρεβενών, για το οποίο στις δηλώσεις συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο τηλέφωνο του Φορέα Διαχείρισης 24620 87563 έως και την Παρασκευή 10/06/2017 ή στο email:kpmavran@gmail.com.

Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι η Δ/νση Δασών Γρεβενών, ο Δήμος Γρεβενών, η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπουρειού.ΚατηγορίεςΠροστατευόμενες περιοχές

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: