Συνάντηση δασοπόνων (ΕΕΔΔΥ) με τον Συντονιστή της Α.Δ. Αττικής

Tην 26η Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Δασοπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΕΕΔΔΥ) με το Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κ. Κοκκινάκη. Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του, έθεσε θέματα αναφορικά με τα πάγια αιτήματα του Συλλόγου.

Επιγραμματικά, έγινε αναφορά μεταξύ άλλων σε θέματα όπως:

(i) η ανάγκη ανανέωσης του γερασμένου δασοπονικού δυναμικού με προσλήψεις νέου προσωπικού,

(ii) οι τοποθετήσεις υπαλλήλων του κλάδου ΤΕ Δασοπόνων σε θέσεις προϊσταμένων, όχι μόνο τμημάτων αλλά και Διευθύνσεων, όπως προβλέπεται από την υφιστάμενη νομοθεσία,

(iii) η συνεχής και σύγχρονη εκπαίδευση-επιμόρφωση των δασοπόνων σε θέματα αρμοδιότητάς τους (ενδεικτικά αναφέρουμε υπολογιστικά προγράμματα, δασική νομοθεσία),

(iv) η υλικοτεχνική υποδομή και οι κτηριακές εγκαταστάσεις στις δασικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Αττικής,

(v) η νομική στήριξη και υποστήριξη των συναδέλφων μας ενώπιον των δικαστηρίων και

(vi) οι πιθανές αλλαγές στην οργανωτική δομή της Δασικής Υπηρεσίας.

Επιπλέον συζητήθηκε το θέμα της στελέχωσης των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων κατά του Δασικού Χάρτη, με υπαλλήλους του κλάδου των Δασοπόνων, στα πλαίσια των διατάξεων του άρθρου 153 του Ν. 4389/2016. Το ζήτημα, τέλος, της καθυστέρησης των πληρωμών των καυσίμων στους πρατηριούχους που οδηγεί στην άρνησή τους για νέες προμήθειες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν καύσιμα να κινηθούν τα οχήματα των δασικών υπηρεσιών, προβλημάτισε ιδιαιτέρως τον κ. Συντονιστή. Γι’ αυτό, προκάλεσε την άμεση συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΔΔΥ με την Δ/ντρια της Οικονομικής, η οποία, όντας εξαιρετικά προσιτή και συνεργάσιμη, εξήγησε αναλυτικά τις πρακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζονται αναφορικά με αυτό το πρόβλημα. Και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για στενή συνεργασία όπου αυτό είναι εφικτό, προκειμένου να επιτευχθεί μια λύση στο πρόβλημα.

Η Ένωση Ελλήνων Δασοπόνων θα καταθέσει και με τη μορφή υπομνήματος όλες τις απόψεις και τους προβληματισμούς της, ώστε να ληφθούν υπόψη στους σχεδιασμούς του κου Συντονιστή αναφορικά με την Δασική Υπηρεσία.

Κλείνοντας, το Δ.Σ. της ΕΕΔΔΥ επισημαίνει το καλό και θετικό κλίμα που επικράτησε καθ’ όλη την διάρκεια της συνάντησης αλλά και την ικανοποίηση και αισιοδοξία για το γεγονός ότι το τιμόνι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής φαίνεται να είναι σε ένα στέλεχος με βαθιά γνώση της Δημόσιας Διοίκησης και του τρόπου λειτουργίας της. Αυτό όμως που εξέπληξε ευχάριστα είναι η ειλικρινής, ως φαίνεται, πρόθεση για αντικειμενικότητα στην κάλυψη των θέσεων των προϊσταμένων, μεταξύ υπαλλήλων ΠΕ και ΤΕ καθώς το θέμα της ισότητας μεταξύ των πτυχίων ισότιμων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων γίνεται επιτέλους κοινά αποδεκτό.

.

.ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Επικαιρότητα

Tags: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: