ΦΕΚ: Τέλη έκδοσης αδειών κυνηγιού, για το κυνηγετικό έτος 2017 – 2018

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ΚΥΑ με την οποία καθορίζονται τα τέλη έκδοσης αδειών κυνηγιού, για το κυνηγετικό έτος 2017 – 2018.

teli

Για τους υπηκόους Κρατών – Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους ομογενείς, τους υπηκόους ξένων κρατών που διαμένουν στην Ελλάδα πέραν της 15ετίας, τους διπλωματικούς υπαλλήλους και τους ημεδαπούς που εφοδιάζονται με άδεια κυνηγιού απευθείας από τις Δασικές Αρχές, τα ανωτέρω τέλη καταβάλλονται με προσαύξηση ενενήντα τοις εκατό (90%) επί του ποσού της ετήσιας συνδρομής των κυνηγετικών συλλόγων, που καθορίζεται εκάστοτε με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρ. 19 του ν.3170/2003 (ΦΕΚ 191/Α ́).

Δείτε
ΦΕΚ: Ρυθμιστική θήρας κυνηγετικής περιόδου 2017 – 2018
ΦΕΚ: Καθορισμός ετήσιας συνδρομής των κυνηγών

Με την δημοσίευση σε ΦΕΚ της ΚΥΑ καθορισμού των τελών έκδοσης αδειών κυνηγιού σε συνδυασμό με την δημοσίευση και της υπουργικής απόφασης καθορισμού της ετήσιας συνδρομής των κυνηγών στους αναγνωρισμένους κυνηγετικούς συλλόγους ξεκινάει η διαδικασία έκδοσης των αδειών κυνηγιού από τα δασαρχεία της χώρας.

Δείτε το ΦΕΚ Β 2811 με την ΚΥΑ καθορισμού των τελών έκδοσης αδειών κυνηγιού  για το νέο κυνηγετικό έτος ΕΔΩ

Σχετική απόφαση:
Κ.Υ.Α. Αριθμ. 154567/2085/09.8.2017 (Β´ 2811) Καθορισμός τελών έκδοσης αδειών κυνηγιού, για το κυνηγετικό έτος 2017 – 2018

.
Δημοσιεύτηκε στο dasarxeio.com | 10.08.2017

Καθημερινή ενημέρωση για την νέα κυνηγετική περίοδο:
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΗΡΑΣ 2017-2018


follow_fb.gifΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , ,

3 replies

 1. Τα χρήματα που δίνουμε οι κυνηγοί για τις συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Κυνηγετικές Οργανώσεις πηγαίνουν κυρίως σε φιλοθηραματικά έργα, θηροφυλακή κλπ. Οι δαπάνες ελέγχονται από τις αρμόδιες αρχές και οι κυνηγετικές οργανώσεις λογοδοτούν κάθε χρόνο στις γενικές συνελεύσεις των μελών τους για την οικονομική τους διαχείριση.

  Τα χρήματα που πληρώνει όποιος κυνηγός θελήσει να εκδώσει άδεια απευθείας από το Δασαρχείο (ή μέσω κάποιου παρασυλλόγου), καταλήγουν στο Πράσινο Ταμείο. Εκεί είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα προς το κυνήγι και τα χρήματα χρησιμοποιούνται ερήμην των κυνηγών για να καλύψουν εν πολλοίς αντικείμενα άσχετα με το κυνήγι.

  Οπότε, η επιλογή είναι μονόδρομος για οποιονδήποτε σκεπτόμενο κυνηγό… Τα λίγα παραπάνω ευρώ που θα πληρώσετε στον αναγνωρισμένο σύλλογο, προσφέρουν πολλαπλάσια οφέλη στη φύση και στο κυνήγι.

  Για όσους καταφεύγουν στους παρασυλλόγους απογοητευμένοι από τον τοπικό τους Κυνηγετικό Σύλλογο, υπάρχει η γνωστή φράση:
  Όταν κάτι δεν μου αρέσει, δεν τα παρατάω αλλά συμμετέχω και το αλλάζω!!

  Κάθε δυο χρόνια γίνονται εκλογές στους συλλόγους. Αν θεωρείται ότι ο σύλλογός σας είναι ανάξιος των προσδοκιών σας, δεν έχετε παρά να διεκδικήσετε μια θέση στο ΔΣ και να βάλετε το δικό σας λιθαράκι ώστε ο Σύλλογος να γίνει καλύτερος.

 2. ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΟΙ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΛΟΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 90% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΟΓΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ….ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ?

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: